Θέατρο για την Ειρήνη - Θεατρικά Εργαστήρια για νέους 13-20 ετών

Στα πλαίσια του νέου Προγράμματος Θέατρο για την Ειρήνη, η UNICEF σε συνεργασία με το Μικρό Εθνικό προσκαλούν νεαρούς-ές πρόσφυγες 13-20 ετών από την Ουκρανία και άλλες χώρες προέλευσης να δηλώσουν συμμετοχή σε θεατρικά εργαστήρια στα οποία θα συμμετέχουν και Έλληνες-ίδες συνομήλικοί-ες τους, με απώτερο στόχο την άντληση υλικού για την δημιουργία μιας παράστασης.

Το νέο θεατρικό έργο θα παρουσιαστεί σε μια σειρά παραστάσεων στο θέατρο ΡΕΞ την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού όλων των ηλικιών σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στις ζωές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων, αλλά και την υπερβατική δύναμη για ζωή και για μια ειρηνική συνύπαρξη σε έναν ολοένα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Τα εργαστήρια θα συντονίζονται από την Υπεύθυνη του προγράμματος και του Μικρού Εθνικού Σοφία Βγενοπούλου και μια ομάδα επαγγελματιών θεατροπαιδαγωγών και ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 16:00 – 19:00 και Παρασκευή 16:00 – 19:00 σε χώρους του Εθνικού Θεάτρου.

Έναρξη: Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

  • Α κύκλος: Δευτέρες 20, 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου
  • Β κύκλος: Παρασκευές 24, 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου
  • Γ κύκλος: Δευτέρες 24 Απριλίου, 1,8 και 15 Μαΐου
  • Δ κύκλος: Παρασκευές 28 Απριλίου, 5, 12, και 19 Μαΐου

Θα ακολουθήσουν επιπλέον κύκλοι.

Γλώσσες διεξαγωγής των εργαστηρίων: Ελληνικά και Αγγλικά

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και γίνεται κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 210-7001469 ή στο email [email protected].  Υπεύθυνη επικοινωνίας και οργάνωσης: Κατερίνα Χατζάκη, Μικρό Εθνικό

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές σε κυλιόμενη βάση ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.