Νέα δημοσκόπηση του U-Report για τον ‘Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Νέων’

Με χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα δημοσκόπηση του U-Report για τον ‘Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Νέων’.

Η UNICEF συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ETF) σε μια μελέτη σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων. Η μελέτη αποτελεί έργο ορόσημο για το 2023 μεταξύ των δύο οργανισμών, και περιλαμβάνει τη δημοσκόπηση του U-Report, συζητήσεις σε ομάδες εστίασης, μια κοινή δημοσίευση και μια εναρκτήρια εκδήλωση τον Ιανουάριο του 2024. Η δημοσκόπηση επιδιώκει να συγκεντρώσει απαντήσεις από εφήβους και νέους 14-25 ετών. Τα αποτελέσματα θα ενημερώσουν τον πολιτικό διάλογο σχετικά με την ανάγκη επαγγελματικού προσανατολισμού και τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

Η δημοσκόπηση του U-Report διεξάγεται σε περίπου 12 χώρες παγκοσμίως και οι απαντήσεις των ωφελούμενών σας θα συμπεριληφθούν στην παγκόσμια ανάλυση. Η δημοσκόπηση θα είναι ανοιχτή έως τις 15/6.

Σας καλούμε να διεξαγάγετε αυτή τη δημοσκόπηση με τους ωφελούμενούς σας και να τη διαδώσετε περαιτέρω, ώστε να ακουστούν οι φωνές όσο το δυνατόν περισσότερων νέων.

Όλοι οι νέοι 14-25 ετών που ζουν στην Ελλάδα μπορούν να πάρουν μέρος στη δημοσκόπηση στέλνοντας τη λέξη CAREER σε όποιο από τα παρακάτω κανάλια επιθυμούν:

  1. Μέσω Viber, στο public chat “ureportgreece”.
  2. Μέσω Facebook Messenger, στο U-Report Greece.
  3. Μέσω WhatsApp, στο +30 695 548 3316.
  4. Μέσω Instagram, στο @ureportgreece

Το U-Report είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα της UNICEF που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους εφήβους και τους νέους να εκφράσουν τις απόψεις του για θέματα που τους αφορούν και να ενθαρρύνει τη δημοκρατική συμμετοχή τους. Η πλατφόρμα λειτουργεί σε 94 χώρες σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 29 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Στην Ελλάδα, η πλατφόρμα λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2022 και είναι διαθέσιμη σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Αραβικά, Φαρσί και Ουρντού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση και τη συμμετοχή όσο περισσότερων νέων και να δώσουμε φωνή στις απόψεις και τις προτάσεις τους.