Νέοι κύκλοι εργαστηρίων: Θέατρο για την Ειρήνη

Στα πλαίσια του νέου Προγράμματος Θέατρο για την Ειρήνη, η UNICEF σε συνεργασία με το Μικρό Εθνικό, προσκαλούν νεαρούς-ές πρόσφυγες 13-20 ετών από την Ουκρανία και άλλες χώρες εμπόλεμης ζώνης να δηλώσουν συμμετοχή σε θεατρικά εργαστήρια στα οποία θα συμμετέχουν και Έλληνες-ίδες συνομήλικοί-ες τους, με απώτερο στόχο την άντληση υλικού για την δημιουργία μιας παράστασης.

Το νέο θεατρικό έργο θα παρουσιαστεί σε μια σειρά παραστάσεων στο θέατρο ΡΕΞ την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού όλων των ηλικιών σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στις ζωές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων, την υπερβατική δύναμη για ζωή αλλά και την ανάγκη για μια ειρηνική συνύπαρξη σε έναν ολοένα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Τα εργαστήρια θα συντονίζονται από την Υπεύθυνη του προγράμματος και του Μικρού Εθνικού Σοφία Βγενοπούλου και μια ομάδα επαγγελματιών θεατροπαιδαγωγών και ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 16:00 – 19:00 και Παρασκευή 16:00 – 19:00 σε χώρους του Εθνικού Θεάτρου.

Γλώσσες διεξαγωγής των εργαστηρίων: Ελληνικά και Αγγλικά

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΆΝ και γίνεται κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος στο email [email protected].

Υπεύθυνη επικοινωνίας και οργάνωσης: Κατερίνα Χατζάκη

6947270117

Δύνανται να συμμετέχουν έφηβοι και νέοι 13-20 ετών κάθε εθνικότητας και πολιτιστικών χαρακτηριστικών, που διαμένουν στην Αθήνα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Gallery