Κέντρο Ημέρας Εργαζόμενων στο Σεξ

Φορέας: Red Umbrella Athens
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ρεμούνδου 8, Αθήνα, Ελλάδα

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα)

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός 
  • ΛΟΑΤΚΙ+
  • Eπιβιώσαντες/σασες εμπορίας ανθρώπων
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Τετάρτη @ 16:00-19:00
  • Παρασκευή @ 14:00-17:00
  • Παρασκευή @ 18:00-21:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΡΩΣΙΚΑ
Συνεργαζόμενοι φορείς

Ath Checkpoint Γιατροί Χωρίς Σύνορα ΜΕΤΑδραση Στρατός Σωτηρίας Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας - Θετική Φωνή

Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Συλλόγος Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας».

Χρηματοδότηση
Ο Σύλλογος Ατόμων με HIV - Θετική Φωνή

Περιγραφή

Το «Red Umbrella Αthens» (RUA) είναι Πρωτοβάθμιος Φορέας Πρόληψης και Ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» και του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας».

Το «Red Umbrella Αthens» έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την κοινωνική ένταξη των εργαζομένων στο σεξ στην Ελλάδα και την υποστήριξη ίσων πολιτικών και ατομικών ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις και στίγμα.

Το «Red Umbrella Αthens» παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και ενδυνάμωσης δωρεάν σε γυναίκες (trans & cis) και άνδρες εργαζόμενους στο σεξ στο Κέντρο ημέρας που λειτουργεί από τον Μάρτιο 2016 μέχρι και σήμερα, πολύ κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το RUA λειτουργεί υπό την επιστημονική επιμέλεια του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν: συμβουλευτική σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, νομική στήριξη, παροχή προφυλακτικών και τεστ εγκυμοσύνης, εξέταση για τον HIV, τις Ηπατίτιδες B & C και άμεση διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας, συμβουλευτική για θέματα εξαρτήσεων και μείωσης της βλάβης, παροχή υλικού ασφαλούς χρήσης (σύριγγες, κ.ά), παροχή ρουχισμού και άλλων ειδών, καλλιτεχνικές & ψυχαγωγικές δραστηριότητες, υπηρεσίες αισθητικής (μακιγιαζ, κούρεμα, μανικιουρ).

Ακόμη, στο Κέντρο Ημέρας παρέχονται υπηρεσίες ενημέρωσης και διασύνδεσης για θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας από την οργάνωση “Γιατροί χωρίς Σύνορα” και διερμηνεία από την οργάνωση “ΜΕΤΑδραση”.

 

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας παρέχονται δωρεάν, χωρίς ραντεβού και ανώνυμα κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 για γυναίκες εργαζόμενες στο σεξ σε εξωτερικούς χώρους, κάθε Παρασκευή 14:00 – 17:00 για άτομα ανεξαρτήτως φύλλου που εργάζονται μέσω αγγελιών ή σε οίκους και κάθε Παρασκευή 18:00 με 21:00 για άνδρες εργαζόμενους στο σεξ, στη διεύθυνση Σατωβριάνδου 34 στην Ομόνοια. Δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί κάποια επίσημη φόρμα παραπομπής από άλλες υπηρεσίες. Για περιπτώσεις που ο φορέας επιθυμεί να επικοινωνήσει πρώτα μαζί μας μπορεί να γίνει μέσω εμαιλ στο [email protected] και μετά θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς το αρμόδιο άτομο. Η επικοινωνία γίνεται άμεσα.This site is registered on wpml.org as a development site.