Αth Checkpoint

Φορέας: Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας - Θετική Φωνή
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Πιττάκη 4, Αθήνα, Ελλάδα

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 12-09-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
  • ΛΟΑΤΚΙ+
  • Άτομα χωρίς χαρτιά
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο @ 12:00-20:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Περιγραφή

Εξέταση για HIV, Ηπατίτιδα Β και C, συμβουλευτική για πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και εν γένει θέματα σεξουαλικής υγείας

Το Checkpoint είναι το πρώτο μη κλινικό κέντρο πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής της εξέτασης για τους ιούς HIV, HBV (Ηπατίτιδα Β) και HCV (Ηπατίτιδα C) που λειτουργεί στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Είναι σχεδιασμένο για όλο τον σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό ενώ παράλληλα στοχεύει και σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως τους Άνδρες που κάνουν Σεξ με άλλους Άνδρες (ΑΣΑ), τους Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών ουσιών (ΧΕΝ), τα τρανς άτομα, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τα εργαζόμενα στο σεξ άτομα (Sex Workers) κα.

Σκοπός του Checkpoint είναι να λειτουργήσει με άτομα τόσο από αλλά και για την κοινότητα (μοντέλο CBVCT – Community Based Voluntary Counseling and Testing), να προσφέρει συμβουλευτική μεταξύ ομότιμων (μοντέλο peer counseling), διασύνδεση με άλλες μονάδες υγείας ειδικά στην περίπτωση αντιδρώντων αποτελεσμάτων ενώ η λειτουργία του βασίζεται σε βέλτιστες πρακτικές προερχόμενες από το εξωτερικό.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Το Checkpoint λειτουργεί τόσο με προγραμματισμένα ραντεβού τα οποία μπορούν να κλειστούν τηλεφωνώντας στην γραμματεία του κέντρου όσο επίσης προσπαθεί να εξυπηρετεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό και περιστατικά που δεν έχουν κλείσει προηγουμένως ραντεβού. Παραπομπές από άλλες δομές, επίσης μπορούν να γίνουν καλώντας απλώς την γραμματεία του Checkpoint ή στο booking.mycheckpoint.gr.


Gallery

Δείτε Σχετικό Βίντεο