Υπηρεσία ενδυνάμωσης της Θετικής Φωνής

Φορέας: Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας - Θετική Φωνή
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 18-09-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Ενήλικες
  • Άτομα χωρίς χαρτιά
  • ΛΟΑΤΚΙ+
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 14:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περιγραφή

Η Υπηρεσία ενδυνάμωσης της Θετικής Φωνής παρέχει ενημέρωση για οτιδήποτε μπορεί να αφορά ένα άτομο που ζει με HIV: τα φάρμακα, τα νοσοκομεία, τους/τις γιατρούς, την ασφαλιστική κάλυψη, τη σύνταξη, τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) και τις σχετικές διαδικασίες, τη χορήγηση επιδομάτων και άλλων προνοιακών πολιτικών (όπως είναι η κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο) και τα νέα δεδομένα ή τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν τη ζωή των οροθετικών ατόμων. Παράλληλα, γίνεται καταγραφή περιστατικών διακρίσεων με σκοπό τη χρήση τους προς διεκδίκηση δικαιωμάτων, και παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες και άλλους φορείς, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί στη βάση ομοτίμων, δηλαδή προσφέρεται από άτομα που ζουν με HIV, ώστε να εξασφαλίζεται πως η κοινή βιωμένη εμπειρία θα εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή ποιότητα των υπηρεσιών.

Επιπλέον, λειτουργεί κλειστή ομάδα αλληλοβοήθειας για άτομα που ζουν με τον ιό (Positive Point), καθώς και δωρεάν συνεδρίες βραχύχρονης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, αν χρειαστεί.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Για να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Ενδυνάμωσης, μπορείτε να καλείτε στο 210 32 34 492 (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10.00 – 14.00) ή να στέλνετε e-mail στο [email protected].