Βάζουμε όλοι μαζί γκολ στον αποκλεισμό και τις διακρίσεις - Αγώνας ποδοσφαίρου!

Η Athens Comics Library και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα συνεργάζονται με Αμερικανίδες αστέρες του ποδοσφαίρου με στόχο την γυναικεία ενδυνάμωση και την άρση των αποκλεισμών.

Πώς μπορεί το ποδόσφαιρο να ενδυναμώσει γυναίκες και νεαρά κορίτσια; Μπορεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να συμβάλει στην κοινωνική ενσωμάτωση και συνοχή; Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα φέρνει στην Ελλάδα την Tara Koleski και την Jennifer Grubb, πρώην παίκτριες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών των Η.Π.Α., για μια σειρά συναντήσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες θα αναδείξουν τον κοινωνικό αντίκτυπο του πλέον δημοφιλούς αθλήματος στον κόσμο.

Ως μέρος της επίσκεψης τους στην Ελλάδα, η Tara Koleski και η Jennifer Grubb θα συμμετάσχουν σε ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 18:00, στο Δημοτικό Στάδιο Ρουφ “Δημήτρης Γιαννακόπουλος” (Πέτρου Ράλλη 58, 177 78, Αθήνα).

Οι δύο Αμερικανίδες παίκτριες θα αγωνιστούν μαζί με παλαίμαχους και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες (Γιούρκας Σεϊταρίδης, Νανά Πλεξίδα, Άγγελος Μπασινάς, Αντώνης Νικοπολίδης), αθλητικούς δημοσιογράφους (Μαρία Ζαφειράτου) και άλλους  εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων (Ντίνα Ντζιώρα, Λήδα Τσενέ, Αλεξία Καραπατσιά, Πηνελόπη Θεοδωρακάκου).

Ο αγώνας, θα  αναδείξει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ως εργαλεία κατά των διακρίσεων και των κοινωνικών αποκλεισμών και διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός προς το κοινό και έχει δωρεάν είσοδο.

Πληροφορίες εδώ: https://athenscomicslibrary.gr/score-a-goal-for-inclusivity/  ή επικοινωνήστε με την Athens Comics Library στο [email protected] ή καλέστε στο 6944718514.

 

Συνδιοργάνωση: www.athenscomicslibrary.gr και https://gr.usembassy.gov/el/

Facebook: @athenscomicslibrary

Instagram: @athens_comics_library

Facebook: @USEmbassyAthens/ @thessaloniki.usconsulate

Instagram: @usembassyathens/

Με την υποστήριξη: www.opanda.gr

Facebook: @opanda.gr

Instagram: @opanda.gr