«Η ιστορία σας σε κόμικς» – Εργαστήριο κόμικς και αφήγησης

For English click here.

 

Δωρεάν σεμινάριο απο την Αthens Comics Library σε συνεργασία με το Good Chance Theatre.

«Η ιστορία σας σε κόμικς» – Εργαστήριο κόμικς και αφήγησης

23 & 24 Ιανουαρίου 2021 / (2 τρίωρα)Διάρκεια: 6 ώρες

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Εμψύχωση / Εκπαιδευτική ομάδα: Λήδα Τσενέ, Βασιλεία Βαξεβάνη 

Η Μικρή Αμάλ, μία μικρή πρόσφυγας, ξεκινά ένα αξιοθαύμαστο ταξίδι – ένα επικό ταξίδι που θα την οδηγήσει σε όλη την Τουρκία, σε όλη την Ευρώπη. Για να βρει τη μητέρα της. Για να επιστρέψει στο σχολείο. Για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Θα την αφήσει ο κόσμος; Μπορεί να το πετύχει αυτό που τώρα φαίνεται πιο αδύνατο από ποτέ;


To The Walk – Το Ταξίδι είναι ένα κινητό – περιπατητικό  φεστιβάλ τέχνης στο οποίο συμμετέχει μια πληθώρα κρατικών, ανθρωπιστικών και καλλιτεχνικών φορέων και θεσμών, τόσο από χώρες της Ευρώπης όσο και της Ασίας κάτω από την ομπρέλα και τον συντονισμό της οργάνωσης Good Chance από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2021, ξεκινώντας από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και φτάνοντας μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο, Το Ταξίδι θα φέρει κοντά καταξιωμένους καλλιτέχνες, σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, κοινοτικές ομάδες και ανθρωπιστικές οργανώσεις για να δημιουργήσει ένα από τα πιο καινοτόμα και τολμηρά έργα δημόσιας τέχνης που έχουν επιχειρηθεί ποτέ. Η καρδιά του Ταξιδιού, η ‘Μικρή Αμάλ’, μία μαριονέττα 3,5 μέτρων, με τη μορφή μίας νεαρής προσφυγοπούλας, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company, αντιπροσωπεύει όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, θα ταξιδέψει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε».

Η Αmal θα βρεθεί  στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2021 (13-24), σε μια μεγάλη πορεία που για τη χώρα μας θα αρχίσει από τη Χίο, θα συνεχιστεί στον Πειραιά, την Αθήνα, την Ελευσίνα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και θα καταλήξει στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα  πριν αναχωρήσει για την Ιταλία.