Εργαστήρια Stand-Up Comedy της Athens Comics Library

Τι θα λέγατε, αν πέρα από τα συμβατικά φάρμακα που βοηθούν στην καταπολέμηση των ψυχικών ασθενειών κάποιος σας συνταγογραφούσε μια επίσκεψη σε μια βιβλιοθήκη;

Η Athens Comics Library σε συνεργασία με το Refugee Week Greece επιλέχθηκε από το European Cultural Foundation στο πλαίσιο του Europe Challenge 2022 να σχεδιάσει και να αναπτύξει πιλοτικά ένα πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τη θεραπευτική δύναμη των ιστοριών και τις βιβλιοθήκες ως ασφαλείς χώρους ίασης.

Στα πλαίσια αυτού του Προγράμματος συνεργαζόμαστε με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ).

Τώρα, περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι έχουν ιστορίες και προσωπικές εμπειρίες που πρέπει να μοιραστούν, χαρακτήρες που θα ήθελαν να σχετίζονται μαζί τους και ασφαλείς χώρους για να το κάνουν. Πιστεύουμε ότι μια βιβλιοθήκη θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος χώρος ασφάλειας και για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας.

Η Athens Comics Library σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) σας φέρνει τα εργαστήρια Stand-Up Comedy, μια σειρά απο εξαιρετικά εργαστήρια με αφηγητές, stand up κωμικούς και έμπειρους συντονιστές.

Η κωμωδία μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να βελτιώσουν τη ψυχική τους υγεία σε ένα ζεστό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί μία καινοτόμα εναλλακτική συμπληρωματική πρόταση θεραπείας, όπου η διατομεακή συνεργασία βιβλιοθηκών, επαγγελματιών υγείας και δράσεων πολιτισμού συνδράμει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας.

Γλώσσα προγράμματος: Eλληνικά

Κόστος: Δωρεάν

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο μας: Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή

Τα εργαστήρια ξεκινούν Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, 5-7μμ

Διάρκεια Προγράμματος: 10 εβδομάδες

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο email [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 6983050292.

Πληροφορίες αναλυτικά https://athenscomicslibrary.gr/librariesonprescription/

 

Εγγραφές

https://athenscomicslibrary.gr/standupcomedy/

Στις συναντήσεις θα παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ).

#EuropeChallenge

#socialprescribing

#librariesonprescription

European Cultural Foundation

Athens Comics Library

Epapsy – Association for Regional Development and Mental Health

 

Gallery