Εργαστήρι «Μικροί Αγρότες στην Πόλη»

Η «Οργάνωση Γη» προσκαλεί παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών να συμμετάσχουν σε εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα τη βιολογική γεωργία, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Sport For Athens.

Τα παιδιά θα έχουν τη ευκαιρία να κάνουν μια διαδικτυακή αλλά εξίσου υπέροχη βόλτα στο βιολογικό λαχανόκηπο στο «Κέντρο της Γης». Θα ανακαλύψουμε μαζί τί φυτά καλλιεργεί ο κηπουρός αυτή την εποχή και ποιες είναι οι καθημερινές εργασίες σ’ ένα αγρόκτημα. Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τα μέρη των φυτών και θα γνωρίσουν τις λειτουργίες τους, καθώς επίσης θα κατανοήσουν έννοιες όπως η βιολογική γεωργία και η εποχικότητα.

Τέλος, θα φυτέψουν σπόρους σε βιοδιασπώμενα γλαστράκια!

To Sport for Athens, πρωτοβουλία του οποίου αποτελεί το εργαστήρι «Μικροί Αγρότες στην Πόλη», είναι προϊόν σύμπραξης τριών διαφορετικών ομάδων της Αθήνας, στο πλαίσιο του co-Athens και του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προώθηση της θετικής κοινωνικής αλλαγής. Η Οργάνωση Γη, το περιοδικό «σχεδία» και το Syrian & Greek Youth Forum ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο ενίσχυσης κοινωνικών αξιών όπως η ένταξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Νικολέττα Καρυστινού, συντονίστρια των εκπαιδευτικών πρoγραμμάτων της «Οργάνωσης Γη».

Τετάρτη 14 Απριλίου, 18:30 – 19:30

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας CiscoWebex. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν τα υλικά για το κατ’οίκον φύτεμα σπόρων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή επικοινωνήστε στο [email protected] ή στο 210-2388275 (ώρες επικοινωνίας 10:00-14:00)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: 12 Απριλίου

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Curing the Limbo» μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.


This site is registered on wpml.org as a development site.