Εργαστήρι Κόμικς με τον Soloup

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών να συμμετάσχουν σε εργαστήριο κόμικς με θέμα τον αθλητισμό, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Sport For Athens.Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά που συμμετέχουν να μυηθούν στον δημιουργικό κόσμο των κόμικς και να ολοκληρώσουν το δικό τους κόμικ.

To Sport for Athens, πρωτοβουλία του οποίου αποτελεί το εργαστήρι κόμικς, είναι προϊόν σύμπραξης τριών διαφορετικών ομάδων της Αθήνας, στο πλαίσιο του co-Athens και του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προώθηση της θετικής κοινωνικής αλλαγής. Η Οργάνωση Γη, το περιοδικό «σχεδία» και το Syrian & Greek Youth Forum ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο ενίσχυσης κοινωνικών αξιών όπως η ένταξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 9 – 12 ετών που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κόμικς, αλλά και σε εκείνα που θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο κόμικ.

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup) – σκιτσογράφος, γελοιογράφος

Παρασκευή 16 Απριλίου & Παρασκευή 7 Μαΐου
17:30 – 19:30

Κάθε εργαστήριο θα έχει διαφορετικούς συμμετέχοντες με ελεύθερη συμμετοχή και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2130231220 ή στο [email protected]

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Curing the Limbo» μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.