co-Living Room: ενημερωτική συνάντηση με τους Beforelight

Δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τον εικαστικό φωτισμό ενόψει της κατασκευής ενός συλλογικού φωτιστικού έργου στο πλαίσιο των εργαστηρίων του co-Living Room.

Το Victoria Square Project προσκαλεί Αθηναίες και Αθηναίους στη δημιουργία της κοινότητας του co-Living Room μέσα από ένα δίμηνο πρόγραμμα διαδικτυακών δραστηριοτήτων, από τις 12 Απριλίου έως τις 30 Μαΐου, στο πλαίσιο του co-Athens και του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo.

Η κοινότητα του co-Living Room ξεκινά τη δράση της την 1η Απριλίου 2021 με μια ανοιχτή δημόσια διαδικτυακή συζήτηση γύρω από το θέμα του εικαστικού φωτισμού, στοχεύοντας στον σχεδιασμό του εργαστηρίου ΤΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα δοθούν διευκρινίσεις για το συλλογικό έργο που θα παραχθεί από τους συμμετέχοντες με την ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight.

Η ομάδα Beforelight, με πολύχρονη εμπειρία σε αστικές εγκαταστάσεις, μας παρουσιάζει τα διαφορετικά στάδια σχεδιασμού μιας συμμετοχικής φωτιστικής παρέμβασης. Η ομάδα , μαζί με τη σχεδιάστρια φωτισμού Δήμητρα Αλουτζανίδου, η οποία θα σχεδιάσει το module και την τελική παρέμβαση, προσκαλούν τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους φωτιστικό αντικείμενο, περνώντας από τα στάδια της ιδέας, του σχεδιασμού, του πειραματισμού και της κατασκευής. Κατά την ολοκλήρωση του διήμερου εργαστηρίου, θα συλλεχθούν τα τελικά έργα και θα συντεθούν με διάταξη τέτοια ώστε να δημιουργήσουν το κεντρικό φωτιστικό του καθιστικού του Victoria Square Project.

Για να συμμετάσχεις στη συνάντηση, κάνε κλικ εδώ

Ο πρώτος κύκλος του co-Living Room περιλαμβάνει επίσης τρία δωρεάν εργαστήρια παραγωγής γλυπτικών αντικειμένων που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση ηλεκτρονικά, μαθήματα Αfrofitness, ένα πρόγραμμα γυμναστικής και ανοιχτές συζητήσεις.

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης του Δήμου Αθηναίων #CuringtheLimbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.