Sabar Bar: εργαστήρια δημιουργίας τραγουδιών

Στιχουργοί και μουσικοί εμπνέονται από τις ιστορίες κατοίκων των Εξαρχείων και δημιουργούν τραγούδια.

Η καλλιτεχνική δράση SaBar Bar, στο πλαίσιο του coAthensκαι του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων CuringtheLimbo, στοχεύει στη δημιουργία τραγουδιών και θεάτρου στον δρόμο, με βάση τις προφορικές μαρτυρίες από την περιοχή των Εξαρχείων.


Κάτοικοι των Εξαρχείων μοιράστηκαν ήδη τις ιστορίες τους με  το SaBar Bar, και τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιαστούν μουσικά οι ιστορίες αυτές μέσα από  2 διαδικτυακές μουσικές συναντήσεις! Παράλληλα ένας ανοιχτός ψηφιακός χάρτης ιστοριών της πόλης 
troubadours.gr, θα βοηθήσει στιχουργούς και συνθέτες να πλοηγηθούν -και ελπίζουμε – να εμπνευστούν.

Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε τους προσκεκλημένους μας σε αυτή την παρουσίαση και να συνδράμουμε έτσι στην επέκταση αυτού του «μουσικού» χάρτη με τη δημιουργία των τραγουδιών των Εξαρχείων. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα θέλαμε πολύ τα τραγούδια αυτά να ακουστούν ζωντανά και θεατρικά στους δρόμους της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα για τη δράση του Sabar Bar στα Εξάρχεια εδώ.

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων #CuringtheLimbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.