Μπάλα-Πατήσια

H ομάδα Μπάλα-Πατήσια αποτελείται από τον Αντώνη, τον Κριστιάν, τον Ματζίντ, την Μαντώ, τον Μπασίρ και τον Σπύρο και δραστηριοποιείται γύρω από το πάρκο και το γήπεδο της γωνίας Καμπούρογλου και Σαμαρά, στα Κάτω Πατήσια. Φιλοδοξία της είναι να αναβιώσει έναν χώρο που δημιουργήθηκε το 1986 πάνω στα ίχνη μιας άλλης εποχής. Η ομάδα Μπάλα-Πατήσια αντιπροσωπεύει τους κατοίκους της περιοχής καθώς αποτελείται από Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες και έχει ρίζες στα Πατήσια.

Στόχος της ομάδας είναι το γηπεδάκι να αποκτήσει χλοοτάπητα ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5 και να φιλοξενήσει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Ο δε περιβάλλων χώρος να είναι καθαρός και φροντισμένος ώστε να τον χαίρονται όλες οι ηλικίες σε κάθε ευκαιρία.

Τι λένε τα μέλη της ομάδας Μπάλα – Πατήσια:

«Επιθυμία μας είναι τόσο οι παλαιότεροι όσο και οι νεότεροι κάτοικοι, από όποια κοινότητα κι αν προέρχονται, να συναντώνται σε έναν τόπο ασφαλή μέσα στην ίδια τη γειτονιά τους, να συμμετέχουν σε δράσεις που θα τους βοηθήσουν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και με αυτόν τον τρόπο να ξεκινήσει η καλλιέργεια σχέσεων και αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Όταν η πανδημία μας «αποχαιρετίσει», θα μας βρίσκετε κάθε Σαββατοκύριακο στο πάρκο Σαμαρά και Καμπούρογλου να παίζουμε ποδόσφαιρο, να μαθαίνουμε σωστή αθλητική συμπεριφορά, να βλέπουμε ταινίες, να καθαρίζουμε και να ομορφαίνουμε τον χώρο, να παίζουμε θέατρο, να φτιάχνουμε χελιδονοφωλιές και άλλες κατασκευές με τους μικρούς μας φίλους και πολλά ακόμη.

Μέχρι τότε, όμως, θα κάνουμε τα ποδοσφαιρικά μας κόλπα ηλεκτρονικά, όπως επιτάσσει η περίοδος που διανύουμε! Συναντήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας Μπάλα-Πατήσια και εκεί θα σας ενημερώνουμε για όλα όσα κάνουμε στη γειτονιά μαζί με τους κατοίκους!

Σε αυτή την προσπάθεια η ομάδα Μπάλα-Πατήσια σας θέλει όλους συμμάχους.

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων #CuringtheLimbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.