Αναγνώριση, Αποφυγή και Διαχείριση του Εργασιακού Εκφοβισμού στον χώρο εργασίας

Σκοπός του σεμιναρίου είναι αφενός η αναγνώριση του φαινομένου του εργασιακού εκφοβισμού και οι επιπτώσεις του στους εργαζομένους, και αφετέρου η ανάδειξη των λύσεων πάνω σε αυτό. Λύσεις τις οποίες μπορεί το άτομο ή η ομάδα να εφαρμόσει μέσα στο περιβάλλον εργασίας, ώστε να Αποφύγει και να Διαχειριστεί φαινόμενα εργασιακού εκφοβισμού και ηθικής παρενόχλησης.

Θεματολογία σεμιναρίου:

 • Ορισμός του εργασιακού εκφοβισμού
 • Ποιοι θεωρούνται ως εκφοβιστές
 • Ποιες είναι οι παρενέργειες του εργασιακού εκφοβισμού

  • στο εργασιακό περιβάλλον
  • στο οικογενειακό περιβάλλον
  • στο κοινωνικό περιβάλλον
  • στην υγεία του εργαζομένου

 • Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στόχοι εργασιακού εκφοβισμού
 • Ο εργασιακός εκφοβισμός σε νούμερα και αριθμούς
 • Τρόποι και μεθοδολογία αποφυγής και αντιμετώπισης του εργασιακού εκφοβισμού στο περιβάλλον εργασίας

Ερωτήσεις – Συζήτηση

Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Athens Digital Lab, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 3ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, 18.00 – 20.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για το MRK consulting 

H MRK Consulting έχει ως αντικείμενο τον περιορισμό και την απάλειψη της τοξικότητας στους χώρους εργασίας, με εξειδίκευση στην Αποφυγή και Διαχείριση του Εργασιακού Εκφοβισμού. Αν και ο Εργασιακός Εκφοβισμός (Mobbing) ως έννοια είναι γνωστή , το ακριβές περιεχόμενό της καθώς και οι επιπτώσεις του φαινομένου, τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό ειδικότερα όσο και στην εταιρία γενικότερα, δεν είναι αντίστοιχα διαδεδομένα. Ιδιαίτερα δε, όταν ο εργασιακός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να προβλεφθεί αλλά και να  καταπολεμηθεί. H MRK ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Μαρκέτο και έχει αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία στο πως ο εργαζόμενος ή μια ομάδα εργαζομένων ή μια εταιρία ή οργανισμός, μπορούν να Αποφύγουν και να Διαχειριστούν μέσα στο εργασιακό περιβάλλον φαινόμενα mobbing. Όλοι οι συνεργάτες της MRK , ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, νομικοί σύμβουλοι έχουν διατελέσει στελέχη σε εταιρίες ή οργανισμούς ώστε να μπορούν να κατανοήσουν και να διαχειριστούν άμεσα φαινόμενα mobbing  και ηθικής παρενόχλησης. Ο Ιωάννης Μαρκέτος  έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές και εγχώριες εταιρίες και είναι κάτοχος MBA. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια, όπως το 15 Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής, το 20 Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών, και είναι εμπνευστής του πρωτότυπου σεμιναρίου «Διοίκηση Επιχειρήσεων: Τι δεν μας Μαθαίνουν στο Πανεπιστήμιο».