Ορίζοντας το Όραμα, την Αποστολή, τους Στόχους και τις Αξίες της Οργάνωσής μας

Στο εργαστήριο αυτό καλούνται νεοσύστατες οργανώσεις/ομάδες πολιτών που ακόμα δεν έχουν επεξεργαστεί λεκτικά και με ακρίβεια τa vision-mission-goals-values τους, αλλά και παλαιότερες οργανώσεις/ομάδες, που βρίσκονται στη φάση αναθεώρησης αυτών.

«Μέσα από τη διαδικασία είδαμε τα Vision, Mission, Goals μας διαφορετικά. Οι ασκήσεις σε κάνουν να σκεφτείς ποσό σημαντικό είναι για όλη την ομάδα να είναι εναρμονισμένη, και πώς το όραμα, η αποστολή και ο στόχος μας πρέπει να είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και ακρίβεια.” MyArtist ΚοινΣΕπ.

Το να έχει ξεκάθαρα τα παραπάνω μια οργάνωση, είτε είναι επιχείρηση, είτε μη κυβερνητική οργάνωση, είτε άτυπη ομάδα πολιτών με κοινωφελή δράση, τη βοηθά να δημιουργήσει την επίσημη ταυτότητά της όσον αφορά την προβολή της (ιστοσελίδα, social media), την παρουσίασή της σε χρηματοδότες, την κινητοποίηση εθελοντών και επαγγελματικών στελεχών, την ευαισθητοποίηση των MME και του κοινού. Επίσης, τη βοηθά να προγραμματίζει και να υλοποιεί τις δραστηριότητές της πολύ πιο εύκολα, και κυρίως πολύ πιο αποτελεσματικά.

Είναι σημαντικό το όραμα να απορρέει από ολόκληρη την ομάδα διοίκησης, ή στην περίπτωση μικρότερων σχημάτων από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, ώστε όλοι όσοι έχουν σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό και τη στοχοθέτηση, να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και να συμφωνούν ως προς την κατεύθυνση που θα πάρει η οργάνωση. Το όραμα είναι το φίλτρο μέσα από το οποίο περνούν τόσο η αποστολή, όσο και οι συγκεκριμένοι στόχοι κάθε οργάνωσης, και για αυτό είναι χρήσιμο να καταρτίζεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη «γέννησή» της.

Στο εργαστήριο αυτό λοιπόν, καλούνται νεοσύστατες οργανώσεις/ομάδες πολιτών που ακόμα δεν έχουν επεξεργαστεί λεκτικά και με ακρίβεια τa vision-mission-goals-values τους, αλλά και παλαιότερες οργανώσεις/ομάδες, που βρίσκονται στη φάση αναθεώρησης αυτών. Το εργαστήριο είναι καθαρά συμμετοχικού χαρακτήρα, που σημαίνει ότι στο τέλος του διήμερου κάθε συμμετέχουσα οργάνωση/ομάδα πολιτών θα έχει καταρτίσει τα δικά της vision-mission-goals-objectives, γι’αυτό και απευθύνεται στην ηγετική ομάδα μιας ΜΚΟ ή άτυπης ομάδας πολιτών. Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου (Τετάρτη 13 Νοεμβρίου) είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον δύο εκ των ηγετικών μελών της κάθε ομάδας. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου (Πέμπτη 14 Νοεμβρίου) εκτός από τα βασικά αυτά μέλη της ηγετικής ομάδας της συμμετέχουσας ΜΚΟ, μπορούν να συμμετέχουν και άλλα μέλη της. Το υλικό της παρουσίασης (ppt) θα δοθεί στα αγγλικά, όμως η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά, χρησιμοποιώντας μεμονωμένη αγγλική ορολογία.

***Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και για τις δύο ημέρες του εργαστηρίου.

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τετάρτη και την Πέμπτη, 13 και 14 Νοεμβρίου, 17.00 – 19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την Ελένη Σκόνδρα

H Eλένη Σκόνδρα έχει κάνει διεθνείς σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας ενώ διαθέτει και διπλώματα coaching. Έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων σε θέσεις μάρκετινγκ και ανάπτυξης αγοράς, κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό και σαν ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) έχει προσφέρει πολλά στην υποστήριξη των νέων, σε θέματα επιχειρηματικότητας. Ειδικά, τα τελευταία πέντε χρόνια, αφιερώνει πολύ χρόνο τόσο στο mentoring όσο και στο coaching, με εστίαση στις ανάγκες επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων, καθώς και σε θέματα επαγγελματικής ικανοποίησης. Συνεργάζεται, σαν coach και mentor σε νέους επιχειρηματίες, με το Innovathens, το Orange Grove και το ALBA (Venture Garden).