Παρουσίαση «Προετοιμάζοντας αιτήσεις χρηματοδότησης για το Ίδρυμα Μποδοσάκη»

To Ίδρυμα Μποδοσάκη ανοίγει διάλογο με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δίνοντάς τους πρακτικές συμβουλές στη σύνταξη αίτησης χρηματοδότησης για το Ίδρυμα Μποδοσακή (προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Σεπτεμβρίου 2019):

  • ποια πρέπει να είναι η δομή μιας αίτησης προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη, τα κύρια σημεία της και η διατύπωσή της;
  • ποιες είναι οι καλές πρακτικές που μπορεί να ακολουθήσει μία οργάνωση κατά τη διάρκεια υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου έργου;
  • πώς πρέπει να συντάσσονται αναφορές;
  • πώς κάνουμε αίτηση στην καινούρια ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ιδρύματος;
  • πώς μπορεί μια οργάνωση μέσω του χρηματοδοτούμενου έργου να «χτίσει» μια μακροπρόθεσμη σχέση με το Ίδρυμα;

Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 16.00 – 17.30. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς θα συμμετάσχετε:
Για να συμμετάσχετε στην παρουσίαση, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Όραμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Οι δράσεις του Ιδρύματος αρθρώνονται πάνω σε τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες την προώθηση της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικές αρχές λειτουργίας του Ιδρύματος αποτελούν η διαφάνεια, η καινοτομία, η λογοδοσία και η αξιοπιστία. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα. Από τη στιγμή της ίδρυσής του ως σήμερα, έχει διαθέσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ για την εκπλήρωση των σκοπών του. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη χρηματοδοτεί τις βασικές δραστηριότητές του από ίδιους πόρους και δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, εταιρείες και άλλα ιδρύματα να καταστούν δωρητές ή χορηγοί πρωτοβουλιών και δράσεων, αξιοποιώντας τους μηχανισμούς υλοποίησης, παρακολούθησης και λογοδοσίας που διαθέτει. Τα τελευταία χρόνια, επιθυμώντας να διευρύνει το έργο του, το Ίδρυμα αναπτύσσει μια ενεργή πολιτική ανεύρευσης πόρων (fundraising), μέσω της πρωτοβουλίας Giving for Greece καθώς και της διαχείρισης προγραμμάτων τρίτων (re-granting).

Λίγα λόγια για την Μαρία Τσενέ

Η Μαρία Τσενέ δουλεύει στο Ίδρυμα Μποδοσάκη από το 2010 ως διαχειρίστρια προγραμμάτων. Είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και προώθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων ατόμων με αναπηρία, ηλικιωμένων και παιδιών. Έχει εμπειρία στη διαχείριση δωρεών και προγραμμάτων που σχετίζονται με την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανήκει στο δίκτυο μεντόρων του Social Dynamo του προγράμματος ενδυνάμωσης ικανοτήτων Μ.Κ.Ο του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Πριν ενταχθεί στην ομάδα του Ιδρύματος η Μαρία εργάστηκε στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Υπουργείο Παιδείας με αντικείμενο θέματα διοικητικού και ανθρώπινου δυναμικού. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων και ενός μεταπτυχιακού διπλώματος σε ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες του Πανεπιστημίου Αθηνών.