Effective Team Communication for NGOs: LEGO© Serious Play© Taster workshop

Εργαστήριο για την αποτελεσματική επικοινωνία ομάδων του Μή Κερδοσκοπικού Τομέα, στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος ενδυνάμωσης του Social Dynamo.

Σας έχει τύχει να βρεθείτε σε ένα πολύωρο meeting το οποίο δεν είχε το αποτέλεσμα που περιμένατε; Ενδιαφέρεστε να βρείτε έναν τρόπο για να βελτιώσετε την επικοινωνία μέσα στην ομάδα σας ή μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων μέσα στον οργανισμό σας; Θέλετε να γίνουν τα σημαντικά meetings πιο αποδοτικά και διασκεδαστικά; Αν έχετε απαντήσει ναι, τότε το LEGO© Serious Play© είναι η λύση. Πρόκειται για μια δυναμική μέθοδο επίλυσης προβλημάτων, εξερεύνησης ιδεών και επίτευξης στόχων, η οποία βασίζεται στη Θεωρία του Management με την προσθήκη παιχνιδιών.  To LEGO©Serious Play© ενθαρρύνει τη δράση, τη δημιουργικότητα και τον αναστοχασμό (reflection). Μπορεί να βοηθήσει εσάς και την ομάδα σας να επικοινωνήσετε, να αφουγκραστείτε, να κατανοήσετε, να αλληλοεπιδράσετε και να μάθετε με τρόπο συνεργατικό. Είναι αποδεδειγμένα μια αποτελεσματική και συνάμα διασκεδαστική μέθοδος, που έχετε τώρα τη δυνατότητα να μάθετε πώς να την χρησιμοποιήσετε για την εξέλιξη της ομάδας ή/και του οργανισμού σας. Το εργαστήριο διάρκειας 3 ωρών θα πραγματοποιηθεί από τους πιστοποιημένους facilitators σε LEGO© Serious Play© μεθόδους και εργαλεία του Hellenic Design Centre.

Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, 16.00 – 19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για το Hellenic Design Center:

Στο Hellenic Design Centre τοποθετούμε τις ανάγκες του χρήστη στο επίκεντρο του σχεδιασμού μιας υπηρεσίας, ενός προϊόντος ή μιας διαδικασίας. Απευθυνόμαστε σε οποιονδήποτε παράγει προϊόντα, προσφέρει υπηρεσίες ή δημιουργεί προγράμματα και θέλει να έχει απτά αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας σας και να αυξήσουμε την αποδοτικότητα της επιχείρησής ή του φορέα στον οποίο απασχολείστε. Με τη μεθοδολογία του Design:

Α) Eκπαιδεύουμε τους επιχειρηματίες, ώστε να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των καταναλωτών σήμερα, με εργαλεία του αύριο.

Β) Aναβαθμίζουμε το Δημόσιο τομέα προάγοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση και

Γ) Προετοιμάζουμε τις πόλεις του μέλλοντος, ώστε να αναζητούν συμμετοχικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές:

H Χριστίνα Σκουμπρίδου, στέλεχος του Hellenic Design Centre, ασχολείται με το Design τα τελευταία 7 χρόνια. ‘Εχει διοργανώσει πολυάριθμα εκπαιδευτικά εργαστήρια για design driven innovation και co-creation τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς. ‘Εχει εμπειρία στην ανάπτυξη προτάσεων και διαχείριση έργων στο πλαίσιο διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ταμείων και χορηγών, συμπεριλαμβανομένου του Horizon 2020, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ). Παράλληλα, η Χριστίνα είναι ιδρυτικό στέλεχος του Cultural Entrepreneurship Hub Thessaloniki. To Cultural Entrepreneurship Hubs είναι ένα πρόγραμμα του Goethe Institut και του Strascheg Center for Entrepreneurship, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Στόχος του Cultural Entrepreneurship Hubs είναι να ενεργοποιήσει και να ενθαρρυνθεί το πολιτιστικό επιχειρηματικό πνεύμα.

Η Αγγελική Μπάρακλη είναι απόφοιτη της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία φοίτησε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αργότερα απέκτησε και δίπλωμα στο Διεθνές Εμπόριο και την Εφοδιαστική Αλυσίδα από το ICBS Thessaloniki Business College. Από το 2015 και μέχρι σήμερα, η κα Μπάρακλη έχει αναλάβει το τμήμα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΚΕΠΑ το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, έργων, προτάσεων και γενικότερα την «αποτύπωση» της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του ΚΕΠΑ σε άλλες δράσεις εκτός της διαχείρισης εθνικών προγραμμάτων.  Επιπροσθέτως, είναι βασική εισηγήτρια  σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων για την ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινωνίας και φορέων αυτοδιοίκησης σε θέματα που αφορούν την καινοτομία και το Design και παράλληλα είναι πιστοποιημένη LEGO© Serious Play© facilitator.

Η Πόπη Οικονόμου είναι κάτοχος πτυχίου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς επαγγελματικής εμπειρίας της, έχει αναπτύξει και διαχειριστεί σημαντικό αριθμό Ευρωπαϊκών και συγχρηματοδοτούμενων έργων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Επίσης, κατέχει πιστοποίηση ως LEGO© SERIOUS PLAY© Facilitator. Σήμερα αποτελεί στέλεχος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).