Εισαγωγή στη Διαχείριση Έργου

Δωρεάν εργαστήριο στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας και ενδυνάμωσης των φορέων της κοινωνίας πολιτων.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναπτυχθούν βασικές έννοιες και σημεία της διαχείρισης έργου, συνδέοντας τα προηγούμενα με τα επόμενα βήματα, και οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του σκελετού της διαδικασίας, καθώς και κάποια εργαλεία.

  1. Εισαγωγή: σύνδεση του στρατηγικού πλάνου μιας ΜΚΟ με το project management.
  2. Ορισμός του Project Management: διευκρινίσεις για το τι είναι έργο και τι διαχείριση.
  3. Εισαγωγή σε μεθόδους και εργαλεία, μέσω collective mapping
  4. Εισαγωγή στον Κύκλο Ζωής ενός Έργου: μέσω άσκησης βασισμένη σε case study, επεξεργαζόμαστε σε μικρές ομάδες τις φάσεις ενός έργου (Προσδιορισμός – Σχεδιασμός – Προγραμματισμός – Αξιολόγηση). Παράλληλη εισαγωγή στα εργαλεία που περιλαμβάνει κάθε φάση.
  5. Εισαγωγή στο Πλάνο Υλοποίησης – Παρακολούθησης: αναφορά στο πώς συνδέεται ο σχεδιασμός του έργου, με την υλοποίηση και παρακολούθηση.

Όλα τα παραπάνω θα αναπτυχθούν από τις ομάδες με αφορμή ένα case study σενάριο, βήμα-βήμα με την παρουσίαση, και θα χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα templates για την άσκηση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα και ομάδες (ΜΚΟ και άτυπες) που βρίσκονται στα πρώτα βήματα ανάπτυξης μιας πρωτοβουλίας/έργου και αναζητούν βασικές γνώσεις πάνω στη διαχείριση έργου.

Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Πέμπτη 20 Ιουνίου, 16.00 – 19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.