Ithaca

Η Ithaca, που ιδρύθηκε το 2015, λειτουργεί το πρώτο κινητό πλυντήριο ρούχων στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τον άστεγο πληθυσμό, έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίσταται ο άστεγος πληθυσμός.

Παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής στον άστεγο πληθυσμό μέσω της λειτουργίας μας σε διαφορετικά αλλά σταθερά σημεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, καταφέρνουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού αυτού. Με αυτό τον τρόπο καθίσταται δυνατή η επανάκτηση της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης τους, και κατ’ επέκταση γίνεται ευκολότερη και η αποδοχή τους από το κοινωνικό σύνολο.  

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο 2017 δημιουργούμε θέσεις εργασίας εντός της οργάνωσης με σκοπό να τις προσφέρουμε σε ανθρώπους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στοχεύοντας στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική τους επανένταξη, τους παρέχουμε υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης (επαγγελματική και ψυχολογική, όπου αυτό απαιτείται) καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ithaca από το εξωτερικό δίκτυο συνεργατών μας.