Κέντρο Adama

Φορέας: Catholic Relief Services (CRS)
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Παρασκευοπούλου 3, Athens, Greece

4η Δημοτική Κοινότητα (Δ. Συνοικίες – Κολωνός, Ακαδημίας Πλάτωνος, Σεπόλια μέχρι Πατήσια)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 23-02-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον εξυπηρετούμενο
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ
Συνεργαζόμενοι φορείς

Catholic Relief Services (CRS) ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

Χρηματοδότηση
UNHCR

Περιγραφή

Οι οργανώσεις Catholic Relief Services και Caritas Hellas, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ  για τους Πρόσφυγες, δημιούργησαν το «κέντρο Adama», έναν χώρο που προσφέρει ενταξιακές υπηρεσίες σε  αιτούντες άσυλο και δικαιούχους διεθνούς προστασίας που ζουν στην Ελλάδα. Το κέντρο λειτουργεί από το προσωπικό της Caritas Hellas, για την υποστήριξη των δικαιούχων με τις αιτήσεις τους για υφιστάμενα προγραμματα κοινωνικής προστασίας καθώς και για διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα η παροχή υπηρεσιών του κέντρου Adama περιλαμβάνει τα εξής: – Ενημέρωση για την ελληνική αγορά εργασίας και συνεδρίες εργασιακής συμβουλευτικής – Διασυνδέσεις με διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα – Πληροφορίες και υποστήριξη στη συλλογή των απαραίτητων εγγράφων για την αίτηση σε προγραμματα κοινωνικής προστασίας (όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα). – Συντονισμός με άλλους φορείς και παραπομπές κατά περίπτωση

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Η υποστήριξη γίνεται δια ζώσης με προκαθορισμένα ραντεβού καθώς και με εξ΄ αποστάσεως συνεδρίες. Για παραπομπές: Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη ότι δεν υφίστανται ώρες υποδοχής κοινού και το πρόγραμμα λειτουργεί με παραπομπές. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις επισυναπτόμενες φόρμες παραπομπής. Για παραπομπές, μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected]. Γλώσσες εξυπηρέτησης: Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά, Φαρσί και Ουκρανικά. Για απευθείας επικοινωνία ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κέντρο στο 6945267788.