Πλατφόρμα Adama Job Center

Φορέας: Catholic Relief Services (CRS)
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 22-03-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • 24/7
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ
Χρηματοδότηση
UNHCR

Περιγραφή

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και η Catholic Relief Services (CRS) θέτουν σε λειτουργία την πρώτη στο είδος της ηλεκτρονική πλατφόρμα (adamajobcenter.crs.org), η οποία συνδέει πρόσφυγες που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα με υποψήφιους εργοδότες σε όλη τη χώρα. H νέα αυτή πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν εκφραστεί από τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, καθώς και τις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν σε ορισμένους τομείς της ελληνικής αγοράς εργασίας. Ο σκοπός της είναι να λειτουργήσει ως ένα φιλικό προς τον χρήστη ηλεκτρονικό εργαλείο που θα επιτρέπει στους εργοδότες να εντοπίζουν τους κατάλληλους υποψηφίους για τις κενές θέσεις εργασίας και στους ενδιαφερόμενους να αναζητούν και να υποβάλλουν αίτηση για αυτές τις κενές θέσεις εργασίας.

Η πρωτοβουλία έρχεται να υποστηρίξει το έργο του Κέντρου Adama στην Αθήνα, το οποίο παρέχει δια ζώσης και εξ αποστάσεως υπηρεσίες απασχολησιμότητας και κοινωνικές υπηρεσίες σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Ελλάδα. Το Κέντρο Adama ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη του 2021 από τη CRS και την Caritas Hellas, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα με διαθέσιμα εκπαιδευτικά σεμινάρια ή εργαστήρια, με σκοπό να συγκεντρωθούν αυτού του είδους οι πληροφορίες και να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και άλλοι φορείς να προσφέρουν εξατομικευμένες ευκαιρίες κατάρτισης στους πρόσφυγες, που θα τους εξοπλίσουν με περισσότερα εφόδια κατά την είσοδό τους στην ελληνική αγορά εργασίας. Η πλατφόρμα θα ενημερώνεται σταδιακά με νέες θέσεις εργασίας, προφίλ υποψηφίων και προγράμματα κατάρτισης.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Για πρόσβαση στην πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται και να εγγράφονται απευθείας στον σύνδεσμο https://adamajobcenter.crs.org/