Νομική Συμβουλευτική & Πολιτισμική Διαμεσολάβηση

Φορέας: Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Generation 2.0 RED, Πλατεία Ελευθερίας, Αθήνα, Ελλάδα

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 12-10-2022

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
  • ΛΟΑΤΚΙ+
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη @ 10:00-17:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ

Περιγραφή

Με εμπειρία ετών στην πολιτισμική διαμεσολάβηση και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα, τα χαρτιά, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη διαμονή μεταναστών, προσφύγων και νέων μεταναστευτικής καταγωγής, το Generation 2.0 RED παρέχει καθημερινά υπηρεσίες Νομικής Συμβουλευτικής & Πολιτισμικής Διαμεσολάβησης.

Μέσω της πολύτιμης δράσης του στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το Generation 2.0 RED έχει αποδείξει έμπρακτα την εξειδικευμένη γνώση του στις άδειες διαμονής, τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση ιθαγένειας και την πολιτογράφηση. Αυτές τις γνώσεις τις παρέχει δωρεάν καθημερινά, με την υπηρεσία της εξατομικευμένης Νομικής Συμβουλευτικής στα γραφεία του, κατόπιν ραντεβού.

Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολίτες τρίτων χωρών όσον αφορά την πρόσβαση στην πληροφορία, το Generation 2.0 RED παρέχει διαδικτυακά όλα τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις για τις άδειες διαμονής και την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

Ο οργανισμός επίσης παρακολουθεί συγκεκριμένες περιπτώσεις που χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη, όπως πρόσφυγες που έχουν φυλακιστεί λόγω ληγμένων εγγράφων και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που ζητούν διεθνή προστασία.

Καταρτισμένο προσωπικό, επίσης, καταγράφει ρατσιστικά περιστατικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούνται στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, όπου το Generation 2.0 RED αποτελεί και επίσημο μέλος.

Τέλος, στo πλαίσιo αυτό διοργανώνονται σε συχνή βάση ενημερωτικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για τις διαδικασίες, τα δικαιολογητικά και τις συνεχείς τροποποιήσεις των σχετικών νομικών πλαισίων.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Οι υπηρεσίες του Generation 2.0 RED ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε δωρεάν για όλους.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Νομικής Συμβουλευτικής μας στη διεύθυνση [email protected]