Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Εργασιακή Συμβουλευτική Generation 2.0 RED

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη @ 10:00-17:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ

Περιγραφή

To Generation 2.0 RED παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής που απευθύνονται κυρίως στη δεύτερη γενιά, σε μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Ο βασικός πυλώνας της υπηρεσίας είναι η εξατομικευμένη εργασιακή συμβουλευτική που εστιάζει στα μοναδικά χαρακτηριστικά, τα δυνατά στοιχεία, τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες κάθε ατόμου. Η δημιουργία ή η βελτίωση ενός βιογραφικού σημειώματος, οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας και η προετοιμασία για μια συνέντευξη εργασίας είναι βασικά κοινά θέματα που καλύπτονται στις συνεδρίες.

Από την άλλη, η διαμεσολάβηση με τους εργοδότες, η ανάπτυξη τηλεφωνικών δεξιοτήτων και η παροχή πληροφοριών ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, τη διαδικασία πρόσληψης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την κατάρτιση αποτελούν πολύ σημαντικές πτυχές των συνεδριών.

Πέρα από τις εξατομικευμένες συνεδρίες εργασιακής συμβουλευτικής, η υπηρεσία επεκτείνει τις δράσεις της και στο διαδίκτυο με τις εβδομαδιαίες Αγγελίες της Πέμπτης, οι οποίες ενημερώνουν για θέσεις εργασίας από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός συνδέσμων για ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας και ευκαιριών απασχόλησης ανθρωπιστικών οργανώσεων έχει συγκεντρωθεί στις Πηγές Αναζήτησης Εργασίας & Εθελοντισμού, ενώ τα Δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα μένουν πάντα ενημερωμένα ως προς τα προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης των ΜΚΟ στην Αθήνα.

Η Διαφορετικότητα στο Χώρο Εργασίας είναι άλλη μια σημαντική δράση που προωθεί το Generation 2.0, προσεγγίζοντας εταιρίες και οργανώσεις, ευαισθητοποιώντας και κινητοποιώντας την κοινή γνώμη, με σκοπό τη δημιουργία ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου δικτύου επιχειρήσεων και οργανώσεων που προωθούν έμπρακτα τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο και ωφελούνται από τα πλεονεκτήματά της.

Τέλος, το Generation 2.0 διοργανώνει και πραγματοποιεί σεμινάρια και εργαστήρια, που στοχεύουν στην απασχολησιμότητα και την ανάπτυξη των τεχνικών και προσωπικών δεξιοτήτων των ατόμων, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στη ελληνική αγορά εργασίας για ανθρώπους με διαφορετική καταγωγή.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε σε μια συνεδρία Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εσάς ή να κάνετε παραπομπή, παρακαλούμε στείλτε μέιλ στο [email protected] εκφράζοντας το αίτημά σας ή καλέστε στο 213 088 4499.


Δείτε Σχετικό Βίντεο