Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός

Φορέας: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Είδος Φορέα: Διεθνείς οργανισμοί

Αθανασάκη 1, Αθήνα, Ελλάδα

7η Δημοτική Κοινότητα (ΒΑ. συνοικίες Αμπελόκηποι, Ερυθρός, Πολύγωνο κ.λπ.)

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός 
Επαγγελματίες / εθελοντές
  • ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ/ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 14:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΓΑΛΛΙΚΑ

Περιγραφή

Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Αθηνών του Τομέα Νοσηλευτικής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το 1953 εως σήμερα συνεχίζει τις δράσεις παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού- πρόσφυγες, μετανάστες, ρομά, ανασφάλιστοι- εναρμονίζοντας τα προγράμματα του με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Η αυξημένη προσέλευση προσφύγων στην υπηρεσία οδήγησε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας, με γενικό γιατρό δύο μέρες την εβδομάδα για την κάλυψη των αναγκών όλης της οικογένειας αλλά και των ασυνόδευτων ενηλίκων , και δύο διερμηνέων αραβικών και φάρσι.

Υπηρεσίες που παρέχει:

1. Λειτουργία ιατρείων

2. Δράσεις προαγωγής υγείας:

Προαγωγή της υγείας σε γονείς, έφηβους, παιδιά, γυναίκες, χρόνιους πάσχοντες. Για την επίτευξη του στόχου προγραμματίζονται και υλοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα στα θέματα: φροντίδα βρέφους, , θηλασμός ,πρώτες βοήθειες, ατομική υγιεινή, οικογενειακός προγραμματισμός, πρόληψη καρκίνου μαστού- τραχήλου μήτρας, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, αντιμετώπιση πυρετού, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

3. Καθοδήγηση και διευκόλυνση στην πρόσβαση των ωφελούμενων σε Πρωτοβάθμιες & Δευτεροβάθμιες Μονάδες Υγείας άλλων Ειδικοτήτων, με συνοδεία διερμηνέων σε συνεργασία με το πρόγραμμα ACCREF του ΕΕΣ

Δείτε εδώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ιατρικής υποστήριξης (αγγλικά): Program_Educational_Health_Station.pdf

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Παραπομπές μέσω τηλεφωνικών κλίσεων: +30 213 2068992, +30 210 6910143. Η υπηρεσία παρέχεται στο κτίριο Μάρσαλ εντός του προαύλιου χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Κοργιαλένειο Μπενάκειο”, 1ος όροφος.This site is registered on wpml.org as a development site.