Ομάδα Διερμηνέων / Συνοδών - ACCREF

Φορέας: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Είδος Φορέα: Διεθνείς οργανισμοί

Αθανασάκη 1, Αθήνα, Ελλάδα

7η Δημοτική Κοινότητα (ΒΑ. συνοικίες Αμπελόκηποι, Ερυθρός, Πολύγωνο κ.λπ.)

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός 
Επαγγελματίες / εθελοντές
  • ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ/ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 07:30 - 13:30
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΝΤΑΡΙ

Περιγραφή

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει υπηρεσία συνοδευόμενης διερμηνείας ονομαζόμενη ACCREF (Accompanied Referrals). Η συγκεκριμένη υπηρεσία διαθέτει μια ομάδα έμπειρων και εκπαιδευμένων διερμηνέων / πολιτισμικών διαμεσολαβητών με σκοπό την συνοδεία και την διευκόλυνση της πρόσβασης προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα με φυσική παρουσία τόσο σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΙΚΑ, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, Δημοτικά Ιατρεία) όσο και σε δευτεροβάθμιες μονάδες (στα Δημόσια Νοσοκομεία) της Αθήνας. Υπάρχει και η δυνατότητα της on call διερμηνείας, σε περιπτώσεις ανάγκης.

Γλώσσες διερμηνείας: Αραβικά & Φαρσί/Νταρί.

Η υπηρεσία ACCREF διαθέτει δυο εκπαιδευτικά προγράμματα:

Πολιτισμική Διαμεσολάβηση και Υπηρεσίες Διερμηνείας
Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να γίνουν διερμηνείς / πολιτισμικοί διαμεσολαβητές.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των διερμηνέων στην Πολιτισμική Διαμεσολάβηση, αποκτώντας γνώσεις και αναπτύσσοντας ικανότητες επιτυχούς συνοδείας/διερμηνείας μετανάστη ή πρόσφυγα σε δημόσιες υπηρεσίες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Υγεία.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος: Τρίτη 09/07/19 & Πέμπτη 11/07/19 Ώρες διεξαγωγής: 09:00 – 14:00. Ακολουθεί πρακτική άσκηση 12 ωρών σε υπηρεσίες του ΕΕΣ. Απαραίτητη προϋπόθεση, πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας. Γλώσσες διερμηνείας: Αραβικά, Φάρσι και Γαλλικά. Θα χορηγηθεί υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξάγεται δωρεάν. Προκειμένου να καταχωρηθεί επισήμως η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να στείλετε email στο [email protected]s.gr για να ζητήσετε την φόρμα εγγραφής την οποία θα συμπληρώσετε και θα την αποστείλετε έως την Πέμπτη 4/7/19 ξανά στο κάτωθι email: [email protected]

Επαγγελματική Διαχείριση της Διαφορετικότητας
Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κ.α.) και σε όλους τους επαγγελματίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που έρχονται σε επικοινωνία με πρόσφυγες ή μετανάστες.

Στόχος είναι η προώθηση διαπολιτισμικών ικανοτήτων μεταξύ των μελών του προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με τελiκό σκοπό να ξεπεραστούν τα πολιτισμικά εμπόδια, αναγνωρίζοντας την κοινωνική ποικιλομορφία και προωθώντας την ισότητα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Τακτικά ραντεβού (για ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί πιο πριν): Πηγαίνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://goo.gl/forms/6pzzxA0gNqTZYFbn2 και συμπληρώστε την συγκεκριμένη φόρμα.

Επείγοντα ραντεβού σε εφημερεύοντα νοσοκομεία: Καλέστε τον αριθμό του γραφείου 6909172980, επεξεργαζόμαστε το αίτημα σας και εφόσον υπάρχει διαθέσιμος διερμηνέας συμπληρώνετε την φόρμα στο ανωτέρω link και συνοδεύουμε τον ωφελούμενο.

On call διερμηνεία: Καλέστε τον αριθμό του γραφείου 6909172980 και θα σας κατευθύνουμε ανάλογα.

Η υπηρεσία βρίσκεται στο κτίριο Μάρσαλ εντός του προαύλιου χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Κοργιαλένειο Μπενάκειο”, 2ος όροφος.


Σύνδεσμος συμμετοχής

This site is registered on wpml.org as a development site.