Ομάδα Διερμηνέων/Πολιτισμικών Διαμεσολαβητών/Συνοδών (Accompanied_Referrals)

Φορέας: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Είδος Φορέα: Διεθνείς οργανισμοί

Αθανασάκη 1, Αθήνα, Ελλάδα

7η Δημοτική Κοινότητα (ΒΑ. συνοικίες Αμπελόκηποι, Ερυθρός, Πολύγωνο κ.λπ.)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 31-01-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
Επαγγελματίες / εθελοντές
  • ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ/ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 07:30 - 15:30
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΝΤΑΡΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚOYΡΜΑΝΤΖΙ ΛΙΝΓΚΑΛΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΟΥΡΝΤΟΥ ΡΩΣΙΚΑ

Περιγραφή

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει υπηρεσία συνοδευόμενης διερμηνείας ονομαζόμενη ACCREF (Accompanied Referrals). H συγκεκριμένη Υπηρεσία διαθέτει μια ομάδα έμπειρων και εκπαιδευμένων διερμηνέων/πολιτισμικών διαμεσολαβητών εξειδικευμένη σε ιατρική ορολογία, με σκοπό την συνοδεία και τη διευκόλυνση της πρόσβασης προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα με φυσική παρουσία τόσο σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΙΚΑ, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, Δημοτικά Ιατρεία) όσο και σε δευτεροβάθμιες μονάδες (στα Δημόσια Νοσοκομεία) της Αθήνας.

Οι γλώσσες διερμηνείας είναι: Αραβικά, Φαρσί/Νταρί, Κουρμάντζι, Αγγλικά, Γαλλικά, Λινγκάλα Ουρντού, Ουκρανικά, Ρωσσικά, Τσέχικα, Σλοβάκικα.

Οι διερμηνείς είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid19. Σε περιπτώσεις δύσκολης πρόσβαση ή εκτάκτου ανάγκης σε ήδη γνωστό ιατρικό ιστορικό ακολουθείται τηλεφωνική διερμηνεία, ειδάλλως γίνεται διασύνδεση με την τηλεφωνική γράμμη HOT LINE του MFC. Βασική μας προτεραιότητα η ασφάλεια των διερμηνέων και των ληπτών υπηρεσιών διερμηνείας.

H Υπηρεσία ACCREF παρέχει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα:

1ο “Πολιτισμική Διαμεσολάβηση και Υπηρεσίες Διερμηνείας” που απευθύνεται σε διερμηνείς &

2ο “Επαγγελματική Διαχείριση της Διαφορετικότητας” που απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή με πρόσφυγες και μετανάστες.

Πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα. Προσφέρονται και διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο ACCREF για να ενημερώνεστε για τις ημερομηνίες διεξαγωγής.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Ηλεκτρονικό αίτημα: Οι αιτούντες φορείς λαμβάνουν κατόπιν ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής επικοινωνίας προσωπικούς κωδικούς με username και password και στέλνουν τα αιτήματά τους στο site: www.accref.gr

Oι ιδιώτες καλούν τον αριθμό του γραφείου 6909172980, επεξεργαζόμαστε το αίτημα και εφόσον υπάρχει διαθέσιμος διερμηνέας συνοδεύουμε τον ωφελούμενο.

On call διερμηνεία: Καλέστε τον αριθμό του γραφείου 6909172980 και θα σας κατευθύνουμε ανάλογα.

 


Σύνδεσμος συμμετοχής