Στόχος της Tdh Hellas είναι να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ευάλωτων παιδιών και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν ποιοτική πρόσβαση στα βασικά τους δικαιώματα μέσω παροχής άμεσων υπηρεσιών, ανάπτυξης ικανοτήτων και εκστρατειών συνηγορίας/ ευαισθητοποίησης. Ανάλογα με το προγραμματικό πλαίσιο, οι υπηρεσίες της Tdh Hellas απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες όπως μετανάστες, αιτούντες άσυλο, δικαιούχους ανθρωπιστικής προστασίας, πρόσφυγες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, θύματα βασανιστηρίων, παιδιά του δρόμου, Ρομά, κρατούμενοι, άστεγοι, γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με διαφορετικό θρησκευτικό υπόβαθρο, σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου, ή με διαταραχές ψυχικής υγείας, κινητικές δυσκολίες, καθώς και άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικό ή / και οικονομικό αποκλεισμό.
Από το 2016 η Tdh Hellas δραστηριοποιείται σε:
• Υποστήριξη των νέων προσφύγων και αιτούντων άσυλο και των φροντιστών τους, στην Αττική, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο, με την παροχή υπηρεσιών προστασίας παιδιών που περιλαμβάνουν διαχείριση περιπτώσεων, νομική βοήθεια, στέγαση, υποστήριξη ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνική φροντίδα, ανάπτυξη δεξιοτήτων κ.λπ.
• Εφαρμογή προγραμμάτων που υποστηρίζουν παιδιά υπό κράτηση ή άστεγα, θύματα βασανιστηρίων, θύματα εμπορίας ανθρώπων, θύματα έμφυλης βίας και άλλων μορφών εκμετάλλευσης και κακοποίησης.
• Ανάπτυξη έργων προς όφελος του γενικού πληθυσμού, για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση, καθώς και για την αποκαταστατική δικαιοσύνη (δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά).
Αναπτύσσει επίσης προγράμματα για την ενίσχυση της ικανότητας των επαγγελματιών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των παιδιών.
Η Terre des hommes Hellas είναι μέρος του διεθνούς οργανισμού προστασίας του παιδιού Terre des hommes Foundation (Tdh), με έδρα τη Λωζάνη, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία 61 χρόνια σε περισσότερες από 40 χώρες. Μέχρι την ίδρυση της ελληνικής ΜΚΟ, τον Φεβρουάριο του 2018, ο διεθνής οργανισμός Tdh λειτουργούσε στην Ελλάδα (Ήπειρο και Θεσσαλονίκη) με προγράμματα για τον μεταναστευτικό πληθυσμό που περιελάμβαναν στέγαση, διαχείριση υποθέσεων, νομική βοήθεια, κατάρτιση και μη τυπική εκπαίδευση.