Ημερίδα: "Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στη φιλική προς το παιδί δικαιοσύνη" - Terre des hommes Hellas

  • Terre des hommes Hellas Terre des hommes Hellas
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: 25/04/2024

    Ώρα: 10:00 - 16:00

  • Προθεσμία εγγραφής: 22/04/2024

Με χαρά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε ημερίδα της Terre des hommes Hellas με θέμα «Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στη φιλική προς το παιδί δικαιοσύνη», την Πέμπτη 25/04/24 και ώρα 10.00 πμ έως 16.30 μμ. δια ζώσης στην Αθήνα. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “i-Access My Rights”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα i-Access My Rights έχει ως στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση σε πληροφορίες και νομική συνδρομή στον τομέα της ψηφιακής δικαιοσύνης για τα παιδιά-θύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προώθηση μιας λύσης τεχνητής νοημοσύνης που να είναι πάνω από όλα παιδοκεντρική. Ο σκοπός είναι η δημιουργία ενός προσβάσιμου εργαλείου βασισμένου στη τεχνολογία NLP (Natural Language Processing), όπου τα παιδιά θύματα θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο και τα δικαιώματά τους στις ποινικές διαδικασίες, δοσμένες με ένα φιλικό προς το παιδί τρόπο.

Με την πεποίθηση ότι οι πλέον «αρμόδιοι» να μας συμβουλεύσουν για τα παιδιά είναι τα ίδια τα παιδιά, το εργαλείο θα αναπτυχθεί με Συμβουλευτικές Επιτροπές Νέων, εξασφαλίζοντας έτσι την ενεργή συμμετοχή τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες, φορείς χάραξης πολιτικής, παιδιά θύματα ηλικίας 14-18 ετών, αλλά και το γενικότερο κοινό. Εστιάζει στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ενώ παράλληλα θα διαδώσει τα αποτελέσματά του και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και εφήβους, σε όσους εργάζονται στον τομέα της δικαιοσύνης, και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (chatbot) που αναπτύσσουμε στο πλαίσιου του προγράμματος αυτού.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε στο [email protected] ή στο [email protected], για να λάβετε το τελικό πρόγραμμα, καθώς και πληροφορίες για το χώρο διεξαγωγής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάλειμμα για γεύμα. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Gallery