Έρευνα για την καταγραφή του φαινομένου του ρατσισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, μέσα από το ευρωπαϊκό έργο Tackle Racism, εστιάζει στη μοναδική δύναμη του ποδοσφαίρου να ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους και να προάγει αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το UEFA Foundation for Children και το Fare Network, το ΚΜΟΠ ξεκινάει μεγάλη διαδικτυακή έρευνα για την καταγραφή του φαινομένου του ρατσιμού στο ελληνικό -επαγγελματικό και ερασιτεχνικό- ποδόσφαιρο. Τα ευρήματα της έρευνας θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι οποίες θα απαντούν στα προβλήματα και στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (ποδοσφαιριστές-τριες, προπονητές-τριες, διοικητικά στελέχη).

Η έρευνα είναι ανώνυμη, σύντομης χρονικής διάρκειας αλλά μεγάλης σημασίας. Απευθύνεται σε:

• Ποδοσφαιριστές-τριες: Διαθέσιμη στα ελληνικά https://bit.ly/2TKLFgo και αγγλικά https://bit.ly/3pyY1UQ
• Προπονητές-τριες και γονείς: Διαθέσιμη στα ελληνικά https://bit.ly/2Sf2bVO και αγγλικά shorturl.at/hFITV (Για τη συμμετοχή των προπονητών-τριών και γονέων απαιτείται η προσυμπλήρωση της φόρμας συναίνεσης)

Η διαδικτυακή έρευνα θα είναι διαθέσιμη έως τις 22 Ιουνίου.

Είναι ώρα να κάνουμε «τάκλιν» στον ρατσισμό, για να βάλουμε μαζί το «γκολ» για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε στο ☎️ 210-3637547 (Υπεύθυνος κ. Γιώργος Κουλούρης) ή μέσω ? e-mail στο: [email protected]p.org


This site is registered on wpml.org as a development site.