Συνέδριο "Ανισότητες στην Εκπαίδευση"

Toπεριφερειακό συνέδριο με θέμα “Ανισότητες στην εκπαίδευση” διοργανώνεται από τους φορείς διαχείρισης των Active Citizen Fund της Ελλάδας, SolidarityNow σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, και της Βουλγαρίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, 11635 Αθήνα) στις 20 και 21 Μαρτίου.

Το συνέδριο στοχεύει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτόμων προσεγγίσεων για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση μέσω της αντιμετώπισης των ανισοτήτων. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση ευάλωτων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, των παιδιών Ρομά και των παιδιών με αναπηρία. Η εκδήλωση Θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, μεταξύ άλλων, από αναλυτές του ΟΟΣΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG- EAC και του FRA, καθώς και συζητήσεις σε πάνελ. Στο συνέδριο και στα πάνελ θα συμμετάσχουν συμμετέχοντες από 8 ευρωπαϊκές χώρες που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση (Ρουμανία, Εσθονία, Πολωνία, Κροατία, Μάλτα, Τσεχική Δημοκρατία, Βουλγαρία και Ελλάδα).

Μπορείτε να βρείτε συνημμένο το τελικό προσχέδιο του προγράμματος και το σύνδεσμο για την εγγραφή στο συνέδριο εδώ:https://www.eventora.com/el/Events/inequalities-education

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Τίτα Καίσαρη ([email protected]).

Δείτε Σχετικά Αρχεία