Αναζήτηση υποψηφίων για τις ομάδες γυναικών για την πρόληψη της έμφυλης βίας

Η IRC Hellas είναι σε διαδικασία αναζήτησης υποψηφίων για τις ομάδες γυναικών που ξεκινάνε στην Αθήνα μέσα στον Δεκέμβρη στα πλαίσια του EMAP, της νέας παρέμβασης για την πρόληψη της έμφυλης βίας. Δηλώσετε συμμετοχή στη δράση και μοιραστείτε το παρόν με γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν (ωφελούμενες των προγραμμάτων σας, αλλά και φίλες/γνωστές σας).

Τι είναι, όμως, το EMAP; Το EMAP (Engaging Men in Accountable Practices) είναι μια δομημένη παρέμβαση που εμπλέκει άντρες και γυναίκες σε single-gender ομαδικές συζητήσεις με σκοπό την αλλαγή νοοτροπιών σχετικά με τα έμφυλα στερεότυπα που οδηγούν στην έμφυλη βία και την  συγκρότηση και υποστήριξη ανδρών συμμάχων.

Πώς θα το κάνουμε; Ξεκινάμε με ομαδικές συζητήσεις γυναικών. Οι συμμετέχουσες θα μοιραστούν όσα τις απασχολούν σε σχέση με την καθημερινότητα και τους ρόλους τους ως γυναίκες και για το πώς οραματίζονται μια ασφαλέστερη, πιο συμπεριληπτική κοινωνία. Έπειτα, θα εντάξουμε τις μαρτυρίες των γυναικών (ανωνυμοποιημένες) στις συνεδρίες με τους άνδρες με σκοπό να αναλογιστούμε και να ευαισθητοποιηθούμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα και στον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ίδιοι ως σύμμαχοι.

Σε ποια γλώσσα; Οι ομάδες γυναικών και ανδρών απευθύνονται στον αγγλόφωνο και γαλλόφωνο (κυρίως από χώρες της Αφρικής), αλλά και ελληνόφωνο πληθυσμό (συμπεριλαμβανομένων μελών οργανώσεων). Ελπίζουμε και σε άλλες κοινότητες στο μέλλον!

Πότε ξεκινάμε; Άμεσα! Οι ομάδες γυναικών θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, εντός Δεκεμβρίου. Οι άνδρες της παρέας θα περιμένουν λίγο ν’ αλλάξει ο χρόνος -το Γενάρη-. Η διάρκεια των συνεδριών για τις γυναίκες είναι 2 μήνες (8 συναντήσεις/1 φορά την εβδομάδα).

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής ή επικοινωνώντας απευθείας στα τηλέφωνα που βλέπετε στα επισυναπτόμενα flyers.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την πληροφορία μέσω social media στα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά!

Gallery