Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Common People, Common Ground” στη διαδικτυακή εκδήλωση για το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow
Εκδήλωση για την ολοκλήρωση της δεύτερης χρηματοδοτικής φάσης των EEA Grants στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας
Αθήνα, 25/6/2021
Με αφορμή την ολοκλήρωση της δεύτερης χρηματοδοτικής περιόδου υποστήριξης της λειτουργίας του Κέντρου Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα* από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό των EEA Grants, η οργάνωση πραγματοποιεί την Τρίτη, 29 Ιουνίου στις 16.00, μια διαδικτυακή εκδήλωση και μια πρεμιέρα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο Facebook: https://fb.me/e/2kueB3rnH και στο YouTube: https://www.youtube.com/user/SolidarityNowGreece
Η χρηματοδοτική υποστήριξη από τα EEA Grants με τίτλο «Αυξημένες ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης για ευάλωτα άτομα»** ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα. Το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα υποστηρίχθηκε για να συνεχίσει να παρέχει συνεκτικές κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας προς όλους και στο διάστημα των δύο χρόνων έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα υποστηρίζοντας ανθρώπους σε ανάγκη.
Με βασικό άξονα της περιόδου την ανταπόκριση του Κέντρου στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία της Covid-19, το Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας υποστήριξε πάνω από 6.500 ανθρώπους. Ο συνολικός αριθμός των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν ξεπερνούν τις 24.600.
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Common People, Common Ground”
Την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 16.00, το SolidarityNow θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το έργο που πραγματοποιείται στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας μέσα από το ντοκιμαντέρ “Common People, Common Ground”, μια παραγωγή της Πρεσβείας της Νορβηγίας. Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Σκριβάνος θα κάνει μια σύντομη εισαγωγή στον κόσμο της ταινίας του, με όχημα την ρεαλιστική αποτύπωση του υλοποιούμενου έργου και την καταγραφή ανθρώπινων ιστοριών.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Νορβηγίας, κ. Frode Overland Andersen, ο κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής της HumanRights360 και Διευθυντής Προγραμμάτων «Άσυλο και Μετανάστευση» και «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, EEA Grants, 2014–2021 και ο κ. Στέλιος Ζαββός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του SolidarityNow.
*Από το Μάιο 2019, το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας (ΚΑΑ) χρηματοδοτείται από τα EEA Grants, με Διαχειριστή Επιχορήγησης τη ΣΟΛ CROWE σε συνεργασία με τη HumanRights360. Το ΚΑΑ υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων.
**Το έργο «Αυξημένες ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης για ευάλωτα άτομα» του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας (ΚΑΑ) υλοποιείται από το SolidarityNow, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της φτώχειας».
Σχετικά με το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ
Η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και η Νορβηγία υπέγραψαν το 1992 Σύμφωνο Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ, γνωστότερος ως EEA Grants, είναι ένα εργαλείο χρηματοδοτικής ενίσχυσης που δημιουργήθηκε από της τρεις αυτές χώρες και είναι διαθέσιμο σε 15 χώρες-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες: www.eeagrants.org & www.eeagrants.gr.
Σχετικά με το Πρόγραμμα Ι: Τοπική ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας
Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα “Άσυλο και Μετανάστευση” στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.asylumandmigration-eeagrants.gr
Για περισσότερες πληροφορίες:
Βάλια Σαββίδου, Communications Manager
[email protected] | τηλ. 210 6772513, 6970 417260
Ακολούθησέμας!
Facebook: SolidarityNow
Twitter: @Solidarity_Now
Instagram: Solidarity_Now
Το SolidarityNowιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με στόχο να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Από το 2013 μέχρι σήμερα η οργάνωση πέτυχε να στηρίξει και να βοηθήσει μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματά της, περισσότερους από 320.000 ευάλωτους συνανθρώπους μας. Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι -Έλληνες, πρόσφυγες, μετανάστες- ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες τα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η οργάνωση προσέφερε στέγη και υποστήριξη σε περισσότερους από 10.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Στους στρατηγικούς συνεργάτες του οργανισμού περιλαμβάνονται: UNHCR, UNICEF, IOM, OSF, EEA & Norway Grants, AMIF κ.ά.