Σταματώντας το μίσος: Πώς να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο διακοπής για την καταπολέμηση του μίσους και της υποκινούμενης βίας

Το «STOP the Violence» έχει αναπτύξει αυτό το εγχειρίδιο για να βοηθήσει τους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς να προσαρμόσουν τη χρήση μιας δοκιμαστικής προσέγγισης πρόληψης της βίας, την οποία ονομάζουμε μοντέλο διακοπής, για την αντιμετώπιση της βίας που υποκινείται από μίσος. Αυτό το μοντέλο εστιάζει στη διακοπή της βίας πριν συμβεί.

Αυτό το εγχειρίδιο σχεδιάστηκε με την οικονομική υποστήριξη της American Arbitration Association – International Center for Dispute Resolution Foundation (AAA-ICDR) για την επιτόπια εργασία και τη συγγραφή. Επιπλέον, πολλά άτομα έχουν υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια κατά τη διάρκεια έρευνας πεδίου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της βίας που διαδίδεται από ομάδες μίσους στην Αθήνα, Ελλάδα. Υποστήριξη παρείχαν επίσης η Δρ. Διονυσία Λαμπίρη και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης του Προγράμματος του Κέντρου Συντονισμού και Παρατηρητηρίου Μετανάστευσης & Προσφύγων (MRCC&O), η Τίνα Σταυρινάκη του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες/Ελλάδα και η Ελένη Τάκου και ο Παναγιώτης Τζαννετάκης από το Humanrights360.

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το εγχειρίδιο εδώ.