Υπηρεσίες Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων

Φορέας: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Είδος Φορέα: Διεθνείς οργανισμοί

Δομή: ΕΕΣ - Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων
Είδος Δομής: ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ | ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ

Kapodistriou 2, Athens, Greece

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα)

Περιγραφή

Το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων είναι ένα κοινωνικό κέντρο που λειτουργεί με ολιστική προσέγγιση για την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών υποστήριξης 360 βαθμών προς τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση τους μέσω της παροχής συμβουλών και καθοδήγησης στο δρόμο τους, μέσω των διαδικασιών και των διαθέσιμων υπηρεσιών που παρέχει.

Για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, το Πολυδύναμο παρέχει υπηρεσίες και καθοδήγηση για να τους στηρίξει στο ταξίδι της αποτελεσματικότερης ένταξης στην ελληνική κοινωνία – συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης των απαραίτητων εγγράφων και τεκμηρίωσης για να έχουν πρόσβαση στην απασχόληση και σε κοινωνικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και την ιατρική περίθαλψη στην ελληνική κοινωνία. Η προσέγγιση των υπηρεσιών που παρέχονται από το Πολυδύναμο αποσκοπεί στην οικοδόμηση της ανεκτικότητας των μεταναστών και στην ενδυνάμωσή τους, προκειμένου να επανεξετάσουν τις ατομικές τους ανάγκες και να κάνουν τις δικές τους επιλογές ώστε να ανακτήσουν αυτονομία στην καθημερινή τους ζωή.

Ειδικότερα:

1. ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Παροχή πληροφοριών για τα παρακάτω θέματα:

Πληροφορίες για την τρέχουσα προσφυγική κατάσταση και τα δικαιώματα των προσφύγων, θέματα υλικής βοήθειας, στέγασης και ιατρικών ζητημάτων, παροχή μετάφρασης και διερμηνείας, πληροφορίες για ιατρικά ζητήματα και παροχή παραπεμπτικού σημειώματος, Διαμεσολάβηση και διευκόλυνση ανάμεσα σε πρόσφυγες και αρχές/μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς/ δημόσιες υπηρεσίες, πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης, Νομική υποστήριξη, Πληροφορίες και διαμεσολάβηση για οικογενειακή επανένωση

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή, 9πμ-8μμ

Επικοινωνία:
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: Τηλεφωνική γραμμή μέσω σταθερής γραμμής +30 210 514 0440, Mobile/Whatsapp/Viber:+30 693 472 4893

2. ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: Το ΠΚΠ παρέχει εξατομικευμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες, βοηθώντας τους στις καθημερινές τους επιλογές και βοηθώντας τους να εγκλιματιστούν στη χώρα υποδοχής. Το να κανονιστεί ραντεβού με την Κοινωνική Υπηρεσία είναι μία εύκολη διαδικασία, γίνεται είτε καλώντας την Γραμμή, είτε με επίσκεψη στο κέντρο και ζητώντας ραντεβού μέσω των φορμών αυτο-παραπομπής. Οι επωφελούμενοι μπορούν να αιτηθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία υλική βοήθεια, παραπομπές για ιατρική περίθαλψη, παραπομπή για στέγαση, εγγραφή σε δημόσιο σχολεία και άλλα. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νομικής Συμβουλευτικής του Κέντρου, παρέχεται ενημέρωση στα δικαιώματα και τις διαδικασίες που αφορούν μετανάστες και πρόσφυγες.

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή 8πμ-3μμ.

Επικοινωνία:
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: 210-5126300

3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: Ο κοινωνικός χώρος είναι ένας από τους ζωτικούς χώρους του ΠΚΠ. Η υποδοχή και η ομάδα Hotline βοηθούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Ο Κοινωνικός Χώρος είναι ένα μέρος όπου μετανάστες και πρόσφυγες, εκτός από τις οργανωμένες συναντήσεις τους με τις Υπηρεσίες του Κέντρου, μπορούν να απολαύσουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να συνομιλήσουν με έναν φίλο χωρίς ραντεβού. Στον Κοινωνικό Χώρο βρίσκεται και η Παιδική Γωνιά, όπου οι γονείς μπορούν να χαρούν το παιχνίδι με τα παιδιά τους και να έχουν ποιοτικό οικογενειακό χρόνο.

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 πμ-8μμ

Επικοινωνία:
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: 210-5126300

4. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΩΝ: Στο Πολυδύναμο πραγματοποιείται πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών και αγγλικών για ενήλικες από εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στην εκμάθηση ενηλίκων σε πολυπολιτισμικό πλαίσιο. Οι κύκλοι μαθημάτων έχουν δίμηνη διάρκεια και τα τμήματα καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα (αρχαρίων, μεσαίο επίπεδο και προχωρημένο).

Οι εγγραφές για τον νέο κύκλο ξεκινάνε την Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου. Οι εγγραφές λαμβάνουν χώρα στον πρώτο όροφο του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 09.00 με 13.00.

5.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ: Το Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας, είναι μία καινούρια δραστηριότητα που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Κέντρου και στοχεύει στο να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατανοήσουν το εργασιακό πλαίσιο (διαδικασίες, κανονισμοί, προσόντα κλπ), να βελτιώσουν την κατανόηση των βασικών αρχών που σχετίζονται με την απασχολησιμότητα και γενικότερα να αποκτήσουν τα σωστά εργαλεία ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στην αναζήτηση εργασίας με αυτοπεποίθηση.

Οι εγγραφές για το Εντατικό Πρόγραμμα Προετοιμασίας Απασχολησιμότητας θα γίνονται μέχρι τις 2 Αυγούστου κάθε Τρίτη και Πέμπτη 09.00 με 13.00 στον πρώτο όροφο του Πολυδύναμου Κέντρου.

6. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή, 9πμ-3μμ.

Επικοινωνία:
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: 210-5126300

7. ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
Πέμπτη 9 πμ -2:30 μμ

Επικοινωνία:
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: 210-5126300

 

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Κέντρου μέσω ραντεβού, φορμών αυτοαναφοράς (drop in) και τηλεφώνου.


Gallery

Δείτε Σχετικό Βίντεο


This site is registered on wpml.org as a development site.