Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000

Φορέας: Το Χαμόγελο του Παιδιού
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 06-02-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Παιδιά
  • Ασυνόδευτα ανήλικα
  • Γυναίκες & Κορίτσια
  • Οικογένειες
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • 24/7
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΩΣΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ

Περιγραφή

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, η οποία παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε παιδιά που έχουν εξαφανιστεί, την οικογένειά τους, ενώ παράλληλα δέχεται ανώνυμα και επώνυμα πληροφορίες για περιστατικά εξαφάνισης (φυγή εφήβου, απαγωγή από τρίτο πρόσωπο, γονική αρπαγή, ανησυχητική εξαφάνιση) τις οποίες και προωθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Η Γραμμή λειτουργεί ως Κόμβος Ενημέρωσης για την Εμπορία Παιδιών 116000 – INFO DESK

Ο κόμβος, ο οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2014 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «VICTOR», δέχεται καταγγελίες, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε παιδιά θύματα/δυνητικά θύματα εμπορίας, παρέχει υπηρεσίες παραπομπής σε συνεργαζόμενους φορείς, ενημερώνει το κοινό και προωθεί στοχευμένες δράσεις που απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες ατόμων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και πρόληψη του φαινομένου.

To INFO DESK, που βασίζεται στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 που διαχειρίζεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προωθείται ως καλή πρακτική στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Η Γραμμή 116000 είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Οι κλήσεις προς την Γραμμή 116000 είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο, από καρτοτηλέφωνο ΔΕΝ απαιτείται τηλεκάρτα, ενώ η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες.

Επιπρόσθετα η Γραμμή 116000 είναι διασυνδεδεμένη με τον 112, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης και υπάγεται στο Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών (Child Helpline International).

Η Γραμμή 116000 όλο το 24ωρο έχει στη διάθεσή της, σε επιχειρησιακό επίπεδο:

  • την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τη συμμετοχή και πιστοποιημένων Κυνοφιλικών Ομάδων
  • πλήθος εξειδικευμένων Υλικοτεχνικών μέσων (jeeps, ATV, μηχανή, ασθενοφόρα)
  • τον «Οδυσσέα» Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο

Η Γραμμή 116000 είναι επίσης διασυνδεδεμένη με την Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης SAWA στην Παλαιστίνη, είναι επίσης μέλος του διεθνούς Δικτύου Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης Child Helpline International (CHI) και εξυπηρετεί τη διερμηνεία αραβόφωνων προσώπων στην χώρα μας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 από το 2007 κατόπιν αριθμοδότησης από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Τηλ. Επικοιν.:116000

E-mail.: [email protected]

Η δράση της Γραμμής καλύπτει γεωγραφικά όλη την Ελλάδα.

https://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:116000/

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Τηλ. Επικοιν.:116000

E-mail.: [email protected]

Η δράση της Γραμμής καλύπτει γεωγραφικά όλη την Ελλάδα.

https://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:116000/