Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Website

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί τον μεγαλύτερο εθνικό μη-κερδοσκοπικό, μη-κυβερνητικό Οργανισμό στην Ελλάδα στους κρίσιμους τομείς της παιδικής προστασίας, της στήριξης παιδιών και οικογενειών με παιδιά που έχουν ανάγκη, όπως και της παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας για παιδιά, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και αντιμετώπισης. Σε περισσότερα από 21 χρόνια δράσεων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πάνω από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

Ο Οργανισμός ιδρύθηκε από ένα 10χρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, πριν υποκύψει στον καρκίνο του εγκεφάλου στα τέλη του 1995. Ο πατέρας του Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, εμπνευσμένος από την ευχή για ευημερία για όλα τα παιδιά του ο κόσμος, όπως εκφράστηκε από τον γιο του, οδήγησε σταδιακά το «Χαμόγελο» σε αυτό που είναι σήμερα: Πάνω από 22 χρόνια δράσης το «Χαμόγελο» έκανε τη διαφορά για περισσότερα από 1.350.000 παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο» σήμερα λειτουργεί σε καθημερινή βάση με περισσότερους από 2.300 ενεργούς εθελοντές και 480 εξειδικευμένο προσωπικό και χρηματοδοτείται από δωρεές χορηγών και του ευρύτερου κοινού στην Ελλάδα που γνωρίζει τον Οργανισμό και εκτιμά τη δράση του για όλα τα παιδιά, ανεξαιρέτως και χωρίς διάκριση καταγωγής, καταγωγής, θρησκείας ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο.

Το «The Smile» λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, με ετήσιους ελέγχους από διεθνώς αναγνωρισμένα ελεγκτικά γραφεία (Ernst & Young).