Εκπαιδευτικό κέντρο για πρόσφυγες και μετανάστες

Φορέας: ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Λέλας Καραγιάννη 1, Athens, Greece

6η Δημοτική Κοινότητα (Bόρειες κεντρικές συνοικίες – Πατήσια, Κυψέλη)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 09-05-2024

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
  • Παιδιά
  • Ενήλικες
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΥΡΝΤΟΥ ΠΑΣΤΟ
Χρηματοδότηση
International Orthodox Christian Charities (IOCC)

Περιγραφή

Πιστή στην αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες για να απαλύνει το τραύμα των προσφύγων. Από το 2016 δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης προσφέροντας προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης σε παιδιά πρόσφυγες που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και αστικά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα λειτουργεί το Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου κάνοντας πράξη το δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες προετοιμασίας και ενίσχυσης των παιδιών για το ελληνικό δημόσιο σχολείο, το Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου στην Αθήνα προσφέρει καθημερινά από τον Οκτώβριο 2017 το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης “Supporting Refugee Children’s and Youth’s Resilience Through the Provision of Non-Formal Education and Psychosocial Support” σε 132 παιδιά ηλικιών 6-17 ετών. Εκπαιδευτικοί, κοινωνική υπηρεσία και διερμηνείς-πολιτισμικοί διαμεσολαβητές έχουν δημιουργήσει ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για παιδιά και εφήβους. Παράλληλα, σε μια λογική ένταξης και ενσωμάτωσης της προσφυγικής κοινότητας, το Κέντρο προσφέρει μαθήματα γλωσσών και ενδυνάμωσης σε ενήλικες, ως επί το πλείστον σε γονείς.  Πάνω από 45 άνδρες και 36 γυναίκες συμμετέχουν στο καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενηλίκων. Η ενσωμάτωση των γονιών στην εκπαιδευτική διαδικασία θεωρείται κομβική τόσο για την επίτευξη των εκπαιδευτικών όσο και των στόχων ενσωμάτωσης. Προσφέροντας ένα δίκτυ προστασίας για όλους απολαμβάνουμε καλύτερα αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών σε όλους
  • Μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών σε έφηβους και ενήλικους εξ ‘αποστάσεως
  • Τμήμα για αλλοδαπούς μαθητές, εγγεγραμμένους στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο στοχεύει στην εκμάθηση ή/και ενίσχυση της Ελληνικής γλώσσας
  • Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων & Δεξιοτήτων Ζωής, καθώς και σεμινάρια Επαγγελματικών Δεξιοτήτων
  • Επαγγελματική Συμβουλευτική
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών

Τα εκάστοτε εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για τους πρόσφυγες υποστηρίζουν διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, UNICEF, Finn Church Aid, Church of Sweden, Teachers Without Borders κά. Το πρόγραμμα “Supporting Refugee Children’s and Youth’s Resilience Through the Provision of Non-Formal Education and Psychosocial Support” υλοποιείται με την υποστήριξη του οργανισμού International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Πληροφορίες και εγγραφές  στο 2108657781 ή στο +30697 810 4778 (WhatsApp/Viber) ή μέσω email στο: [email protected].


Gallery

Δείτε Σχετικό Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=MCV_9ErfjBc