Ημέρες Καριέρας ‘WELCOME 2023’ στην Αθήνα: Για τρίτη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή 42 επιχειρήσεων και έμφαση στη γυναικεία ενδυνάμωση

Η διοργάνωση Ημέρες Καριέρας ‘WELCOME 2023’ δίνει ραντεβού για 3η συνεχή χρονιά, στις 27 & 28 Μαρτίου 2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο τη σύνδεση υποψηφίων εργαζομένων με επιχειρήσεις δυναμικών κλάδων της οικονομίας που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό.

Η δράση ‘WELCOME 2023’ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR). Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για τη διοργάνωση συνεργάζονται οι ακόλουθοι φορείς: Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος», Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων (ΚΕΜ), ΜΕΤΑδραση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  ActionAid,  Caritas Hellas, Catholic Relief Services (CRS), International Rescue Committee (IRC), ITHACA και Solidarity Now.

Η διήμερη εκδήλωση έχει ως κύριο στόχο την ένταξη ανθρώπινου δυναμικού, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, ηλικίας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού, σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Περισσότερες από 40 επιχειρήσεις  από διαφορετικούς τομείς θα διενεργήσουν συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού, λαμβάνοντας και αξιολογώντας βιογραφικά σημειώματα. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν από τον ΔΟΜ, για τα εργασιακά δικαιώματα πολιτών τρίτων χωρών και το ισχύον νομικό πλαίσιο, ενώ η ΜΕΤΑδραση θα εστιάσει στην ενίσχυση της συμπερίληψης στον χώρο εργασίας. Η Ύπατη Αρμοστεία και η CRS θα παρουσιάσουν τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα Adama, που συνδέει πρόσφυγες που αναζητούν εργασία με εργοδότες.

Η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας στο επίκεντρο

Η φετινή διοργάνωση, δίνοντας έμφαση στη γυναικεία ενδυνάμωση, θα φιλοξενήσει πρωτότυπα εργαστήρια για γυναίκες από την εταιρεία My Ikigai, τις οργανώσεις Women on Top και IRC καθώς και τη συντάκτρια μόδας Kelly Novak. Oι εταιρείες Domes Resorts & Reserves, World of Hyatt Inclusive Collection και Paramana θα παρουσιάσουν σε άλλες επιχειρήσεις καλές πρακτικές ένταξης γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον. H ΜΕΤΑδραση θα φροντίσει για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ώστε οι γονείς να λάβουν μέρος στις συνεντεύξεις και τις παράλληλες δράσεις, ενώ ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας θα παρέχει πληροφόρηση για εργασιακά και νομικά δικαιώματα.

Οι συνεντεύξεις θα διενεργηθούν στα ελληνικά και στα αγγλικά. Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων, θα υπάρχει διαθέσιμη διερμηνεία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε αραβικά, γαλλικά, ουκρανικά και φαρσί.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) στις 27 και 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 09:00- 17:00. Σημείωση: Και τις δύο μέρες, από τις 9:00 έως τις 11:00 π.μ., το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές συνεδρίες για επιχειρήσεις στα ελληνικά χωρίς διαθέσιμη διερμηνεία.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Βρείτε το Πρόγραμμα και τις συμμετέχουσες εταιρείες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.accmr.gr/news/imeres-karieras-welcome-2023/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, επικοινωνήστε μαζί μας: Μαρίνα Τομαρά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ACCMR, [email protected]


Λίγα λόγια για το ACCMR

Το ACCMR είναι ο πρώτος κόμβος συντονισμού στην Ελλάδα που φέρνει κοντά τον Δήμο Αθηναίων με την κοινωνία πολιτών, διεθνείς οργανισμούς και την κεντρική διοίκηση με στόχο τη διαμόρφωση καινοτόμων εργαλείων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αφορούν την κοινωνική ένταξη και συνοχή σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από τον Απρίλιο του 2020, η λειτουργία του ACCMR υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα HELIOS

Το ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS που υλοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στοχεύει στην προώθηση και στήριξη της ένταξης των δικαιούχων διεθνούς και προσωρινής προστασίας στην ελληνική κοινωνία. Οι δράσεις και οι πυλώνες του προγράμματος εστιάζουν σε μαθήματα ένταξης, στη στήριξη της στέγασης και της απασχόλησης των ωφελούμενων, την παρακολούθηση της διαδικασίας ένταξής τους και την ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων υποδοχής.

Λίγα λόγια για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με αποστολή να σώζει ανθρώπινες ζωές, να προστατεύει τα δικαιώματα και να διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων και των διώξεων. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1952. Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με μη κυβερνητικές και άλλες οργανώσεις, δίκτυα εθελοντών και κοινότητες για να διασφαλίσουμε την προστασία και την ένταξη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη χώρα. Εστιάζουμε επίσης στην ευαισθητοποίηση και προωθούμε την εύρεση βιώσιμων λύσεων και την υιοθέτηση πολιτικών, που βοηθούν τους πρόσφυγες να ευημερήσουν στη νέα τους πατρίδα.

Λίγα λόγια για το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Υπηρεσίες αθλητισμού, δράσεις πολιτισμού και ανοιχτά εργαστήρια, πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, στεγάζονται και φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο συγκρότημα, με μια κοινή επιδίωξη: να προσφέρουν νέες δυνατότητες, εκπαίδευση αλλά και ψυχαγωγία και να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Το έργο του Σεραφείου υλοποιήθηκε από το Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).