Ημέρες Καριέρας WELCOME 2023 στην Αθήνα: Πρόσκληση για υποψηφίους

27 & 28 Μαρτίου 2023, 11: 00 – 17:00

Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων – https://bit.ly/3YxbDjm

Αναζητάτε απασχόληση ή υποστηρίζετε άτομα στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας; 

Η Επιτροπή Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τις Ημέρες Καριέρας WELCOME 2023. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 & 28 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) από τις 11:00 έως τις 17:00.

Οι Ημέρες Καριέρας στοχεύουν στη διασύνδεση εταιρειών με υποψήφιους/ες που αναζητούν εργασία, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, ηλικίας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ά. Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή εταιρειών και οργανισμών από διαφορετικούς τομείς δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους/ες να γνωρίσουν τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού και να λάβουν βιογραφικά σημειώματα από ενδιαφερόμενους/ες.

Οι Ημέρες Καριέρας WELCOME 2023 περιλαμβάνουν:

  • Συνεντεύξεις με εκπροσώπους εταιρειών.
  • Παράλληλες δράσεις με θεματικές σχετικές με την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενδυνάμωση των γυναικών.
  • Δημιουργική απασχόληση παιδιών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής γονέων στις συνεντεύξεις και τις παράλληλες δράσεις.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά ή/και αγγλικά. Προς διευκόλυνση των υποψηφίων, στον χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει διερμηνεία σε αραβικά, γαλλικά, ουκρανικά και φαρσί.

Εάν αναζητάτε απασχόληση ή υποστηρίζετε άτομα στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας μπορείτε να συμμετάσχετε στη διήμερη δράση  και να προωθήσετε τη δράση σε πιθανούς ενδιαφερόμενους.

Προτείνεται οι υποψήφιοι/ες να έχουν μαζί τους αντίγραφα του βιογραφικού τους σημειώματος προκειμένου να διευκολύνουν τους εκπροσώπους των εταιρειών κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ & ΑΤΖΕΝΤΑ 

Επίσης ακολουθήστε και μοιραστείτε το  Facebook event μας!!!


Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Η δράση WELCOME 2023 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR). Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Φορείς που συμμετέχουν: ΔΟΜ, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων (ΚΕΜ), Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ActionAid, Caritas Hellas, CRS, International Rescue Committee (IRC), ITHACA, METAdrasi, Nostos, Solidarity Now.

Λίγα λόγια για το ACCMR

Το ACCMR είναι ο πρώτος κόμβος συντονισμού στην Ελλάδα που φέρνει κοντά τον Δήμο Αθηναίων με την κοινωνία πολιτών, διεθνείς οργανισμούς και την κεντρική διοίκηση με στόχο τη διαμόρφωση καινοτόμων εργαλείων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αφορούν την κοινωνική ένταξη και συνοχή σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από τον Απρίλιο του 2020, η λειτουργία του ACCMR υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

Λίγα λόγια για το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Υπηρεσίες αθλητισμού, δράσεις πολιτισμού και ανοιχτά εργαστήρια, πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, στεγάζονται και φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο συγκρότημα, με μια κοινή επιδίωξη: να προσφέρουν νέες δυνατότητες, εκπαίδευση αλλά και ψυχαγωγία και να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Το έργο του Σεραφείου υλοποιήθηκε από το Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).