"Η διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας σε τάξεις υποδοχής: από τη θεωρία στην πράξη" Διαδικτυακό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε θέματα που άπτονται των επαγγελμάτων μας, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μία διαδικτυακή συνάντηση για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα Ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα στην τυπική ή μη τυπική εκπαίδευση.

Όσοι διδάσκουμε σήμερα τα Eλληνικά σε τάξεις υποδοχής, στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση, ερχόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με προκλήσεις, προβλήματα και δυσκολίες. Πολλοί από εμάς, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη καθοδήγηση, αλλά και την ανάλογη θεωρητική κατάρτιση ή και εμπειρία, καλούμαστε να διδάξουμε και να διαχειριστούμε πολυπολιτισμικές και πολύγλωσσες τάξεις.

Κατανοώντας  την ανάγκη που προκύπτει για την ενίσχυση στο εκπαιδευτικό αυτό έργο τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οργανώνουμε ένα 3ωρο διαδικτυακό σεμινάριο με στόχο να αλληλοεπιδράσουμε, να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας αλλά και να ενισχύσουμε τους διδάσκοντες στην εκπαιδευτική αυτή πράξη. Θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές γύρω από τη δεύτερη γλώσσα και τη διδασκαλία της, θα προταθούν συγκεκριμένα εργαλεία, στρατηγικές και εκπαιδευτικό υλικό και θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας.

Τον συντονισμό του σεμιναρίου έχουν η Χρυσούλα Μπίνα και η Μυρτώ Μυρτζανή – φιλόλογοι με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη “Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ ξένης γλώσσας” (Ε.Κ.Π.Α.). Πατήστε ΕΔΩ  για τα CV (βιογραφικά σημειώματα).

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ ή επικοινωνήστε με το “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” τηλεφωνικά στο 210-8838512 ή μέσω email στο [email protected].