Worldplaces-Workplaces Εργασία με Μετανάστριες

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στη μητρότητα και την απασχολησιμότητα

Η Generation 2.0 RED, στο πλαίσιο του έργου Employability “Worldplaces-Workplaces Working with Migrant Women”, διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στις γυναίκες, οι οποίες εκτός από μητέρες είναι και εργαζόμενες ή αναζητούντες εργασία.

Μέσω των σεμιναρίων που προσφέρονται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ενημερωμένες πληροφορίες και να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών. Λεπτομερώς:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, 10.30 π.μ.
Ενημερωτική συνεδρία «Ημερήσιος σταθμός στην Ελλάδα για μικρά παιδιά».
• Ποιες είναι οι επιλογές που υπάρχουν για τις εργαζόμενες μητέρες;
• Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να πηγαίνει σε σχολείο/νηπιαγωγείο;
• Είναι δωρεάν;

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, 10.30 π.μ.
Διάρκεια: 2 ώρες
Μάθημα «Καθημερινή Φροντίδα Νεογνών & Μωρών» από τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο “Ευτοκία”
Η Κύρου Μαρία, MSc, Μαία, Σύμβουλος Εγκυμοσύνης και Μεταγεννητικού Ομίλου και Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ, πρόκειται να μας καθοδηγήσει στην ουσιαστική καθημερινή φροντίδα νεογνών και μωρών, παρέχοντάς μας οδηγίες για τον ύπνο του μωρού, μασάζ μωρών για την ανακούφιση από αέρια/δυσκοιλιότητα /κολικοί, καθημερινή περιποίηση προσώπου και σώματος και πολλά άλλα. Το μάθημα είναι ανοιχτό, επίσης, σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες για το επάγγελμά τους ως φροντιστές/babysitters.
*Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, 10.00
Διάρκεια: 3 ώρες
Μάθημα «Παιδιατρικές Πρώτες Βοήθειες για Βρέφη & Παιδιά» από το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Ευτοκία”
Η Νεφέλη Δαλιάνη, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών και Εκπαιδεύτρια Γιόγκα, θα επικεντρωθεί στην παιδική φροντίδα έκτακτης ανάγκης, καθοδηγώντας μας για το πώς να ανταποκριθούμε κατάλληλα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πώς να αναγνωρίσουμε τις κύριες ξαφνικές ασθένειες.
Το μάθημα είναι ανοιχτό, επίσης, σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες για το επάγγελμά τους ως φροντιστές/babysitters.

*Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Αυτό το μάθημα θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο για τους συμμετέχοντες του προγράμματος «Worldplaces». Εάν επιθυμείτε να εγγραφείτε και εσείς, στείλτε ένα email για εγγραφή στο [email protected] ή ένα μήνυμα whatsapp στο 694 364 3025.