Μια εβδομάδα αφιερωμένη στη Διαχείριση Οικογενειακής Ζωής και Εργασίας

Το Generation 2.0 RED, στο πλαίσιο του προγράμματος απασχολησιμότητας “Worldplaces-Workplaces Working with Migrant Women”, διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στις γυναίκες μεταναστευτικού προφίλ που διαμένουν στην Αθήνα και στη διαχείριση της οικογενειακής ζωής και της εργασίας.

Αν είστε μητέρα ή επιθυμείτε μια μέρα να γίνετε και παράλληλα θέλετε να είστε ενεργό μέλος στην ελληνική αγορά εργασίας, αυτά τα σεμινάρια είναι για εσάς!

Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ό,τι χρειάζεται για τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και τις οικονομικές υποχρεώσεις όταν ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα, αλλά και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις υποχρεώσεις της μητρότητας και της εργασίας.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Τετάρτη, 26 Απριλίου, 10.30 π.μ.

Διάρκεια: 3 ώρες

Σεμινάριο «Τα Εργασιακά μου Δικαιώματα στην Ελλάδα»

  • Ποια είδη απασχόλησης υπάρχουν;
  • Πώς αποκτώ Κοινωνική Ασφάλεια και Υγείας;
  • Πόσες μέρες άδειας δικαιούμαι ως εργαζόμενη μητέρα;
  • Ποια είναι τα οφέλη του να έχεις σύμβαση;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν την ημέρα του σεμιναρίου και θα σας υποστηρίξουν για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένες για την επόμενη εργασιακή ευκαιρία που θα έρθει στο δρόμο σας.

 

Πέμπτη, 27  Απριλίου, 10.30 π.μ.

Διάρκεια: 2 ώρες

Σεμινάριο «Τα Απαραίτητα για Καλύτερη Οικονομική Διαχείριση στην Ελλάδα»

Αυτό το σεμινάριο θα εστιάσει στο πώς μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη οικονομική διαχείριση γνωρίζοντας ποιο είναι το κόστος ζωής και οι οικονομικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Θα μιλήσουμε για τα παρακάτω:

  • Το κόστος ζωής στην Αθήνα και τι περιλαμβάνει
  • Πώς να οργανώσουμε το μηνιαίο μπάτζετ μας
  • Ποια η υποχρέωσή μας ως προς τη φορολογική δήλωση
  • Και πολλά άλλα που θα μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε καλύτερα

Το σεμινάριο θα διεξάγει η κα Λυκούση Μαρία, Career & Executive Coach, συνεργάτης της ΜΚΟ Openous.

 

Παρασκευή, 28 Απριλίου, 10.30 π.μ.

Διάρκεια: 2 ώρες

Σεμινάριο «Οικογενειακοί Ρόλοι και πώς να διαχειριστούμε το στρες»

Οι οικογενειακοί ρόλοι μπορούν να επηρεάσουν την εργασιακή μας ζωή και το επίπεδο στρες. Με την κα Αδαμαντία Κοτσογλανίδη, Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχοθεραπεύτρια από τη ΜΚΟ Openous, θα μιλήσουμε για τους ρόλους στην οικογένεια και τις δεξιότητες που απαιτούνται γι’ αυτούς, αλλά και το πώς να αντιμετωπίσουμε το στρες που προκαλείται από την εργασία και την οικογενειακή ζωή.

*Οι σύντροφοι/σύζυγοι των ενδιαφερόμενων γυναικών είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αυτό για να συζητήσουμε μαζί θέματα που επηρεάζουν την κοινή μας ζωή.

Εγγραφείτε στο πρόγραμμα σήμερα και επωφεληθείτε από αυτό το σεμινάριο και όλες τις άλλες προτεινόμενες δραστηριότητες. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε ένα email στο [email protected] ή στείλτε ένα μήνυμα στο 694 3643025 (αριθμός whatsapp).