Κάριτας Ελλάς - 25 Νοεμβρίου 2019: Ημέρα ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

25 Νοεμβρίου 2019: Ημέρα ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

 

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 12.00 – 14.00, το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη (Φωκίωνος Νέγρη 42, Δημοτική Αγορά Κυψέλης), σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF), διοργανώνει ημέρα ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Κύριο άξονα της συζήτησης θα αποτελέσουν οι μορφές της βίας που μπορεί να εκφραστεί ενάντια στις γυναίκες, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ιατρικής φροντίδας που συνοδεύει κατά κύριο λόγο περιστατικά σωματικής βίας, καθώς και στους τρόπους καταπολέμησης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά.

Η ημέρα ευαισθητοποίησης εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.