Ονειρεύομαι Σοφά

Φορέας: JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 28-04-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Παιδιά
Επαγγελματίες / εθελοντές
  • ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ/ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Χρηματοδότηση
Ε.Α.Ε.Ε

Περιγραφή

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Ονειρεύομαι Σοφά» υλοποιείται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και απευθύνεται σε μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου.

Στόχος του είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με τις έννοιες της προνοητικότητας και της υπευθυνότητας. Επιπλέον, μέσα από παραδείγματα της καθημερινής ζωής, να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης κινδύνων, μιας σημαντικής επιχειρηματικής ικανότητας. 

Στην πλατφόρμαdreamwisely.gr, οι μαθητές/τριες:  

  • θα περιηγηθούν στο παραπάνω διαδραστικό ταμπλό, μαθαίνοντας για την επιχειρηματικότητα, την ασφάλεια και την προνοητικότητα 
  • θα απαντήσουν σε ερωτήσεις κλειστού τύπου αυτοαξιολόγησης 
  • θα παίξουν παιχνίδια αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν αλλά και για να διασκεδάσουν 
  • τέλος, θα παραλάβουν βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος 

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν με την ευγενική χορηγία της Ε.Α.Ε.Ε.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Το dreamwisely.gr, η πλατφόρμα του «Ονειρεύομαι Σοφά», είναι στην ουσία ένα ταμπλό με έξι σταθμούς.  

Οι πρώτοι τέσσερις σταθμοί παρέχουν πληροφορίες και γνώσεις στους μαθητές και στις μαθήτριες με διαδραστικό τρόπο και στο τέλος κάθε ενότητας, ζητείται να απαντηθούν τρεις ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης, με σκοπό να εξεταστεί η κατανόηση του περιεχομένου του εκάστοτε σταθμού. 

Ο πέμπτος σταθμός, προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση με δύο παιχνίδια, στα οποία χρησιμοποιούν γνώσεις που απέκτησαν από τις προηγούμενες ενότητες για να τα ολοκληρώσουν, αλλά και παρέχουν επιπλέον ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 

Ο έκτος και τελευταίος σταθμός, είναι εκεί που οι μαθητές και οι μαθήτριες αξιολογούν το πρόγραμμα απατώντας σε τέσσερις σύντομες ερωτήσεις και μετά την αξιολόγηση, μπορούν να εκτυπώσουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους. 

Yλοποίηση

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται στην αίθουσα υπολογιστών του σχολείου με παρουσία του/της εκπαιδευτικού.

Υπάρχει ο Οδηγός του Προγράμματος (tutorial video) για την περιήγηση στην πλατφόρμα, τον οποίο μπορεί είτε να τον δει ο/η εκπαιδευτικός πριν την υλοποίηση του προγράμματος ώστε να καθοδηγήσει τους/τις μαθητές/τριες, είτε να παρακολουθήσει μαζί με τα παιδιά στην εκκίνηση του προγράμματος μέσα στην τάξη.  

Το κάθε παιδί θα έχει προσωπικό username και κωδικό για να συνδεθεί στην πλατφόρμα υλοποίησης του προγράμματος. Ενδεικτικά, προτείνεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο διδακτικά δίωραΕναλλακτικά, αφού γίνει μία συνάντηση (ένα διδακτικό δίωρο) στο σχολείο οι μαθητές/ριες μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα αυτόνομα, ακόμα και από το κινητό τους ή το tablet τους στο σπίτι!