Πρόγραμμα αναδοχής ασυνόδευτων παιδιών στην Αθήνα

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Ασυνόδευτα ανήλικα 
Κατηγορίες Υπηρεσιών
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περιγραφή

Πολλά ασυνόδευτα παιδιά φτάνουν στην Ελλάδα, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί από αυτούς. Με σκοπό να γεφυρώσει κενά που δεν καλύπτονται στον τομέα της στέγασης και της προστασίας τους, η ΜΕΤΑδραση ανέπτυξε ένα σύστημα ανάδοχης φροντίδας, προσφέροντας στα ασυνόδευτα παιδιά την ασφάλεια και την ολοκληρωμένη υποστήριξη που χρειάζονται.

Το πρόγραμμα αναδοχής αφορά την ανάληψη από την ανάδοχη οικογένεια της μακροπρόθεσμης ή βραχυπρόθεσμης φροντίδας ενός ή περισσοτέρων παιδιών και πραγματοποιείται σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Η πρακτική αυτή ακολουθείται ήδη εδώ και δεκαετίες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει πλέον αποδειχθεί ότι η διαμονή των παιδιών σε οικογένειες αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το βέλτιστο συμφέρον τους και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους. Ανάδοχοι γονείς μπορούν να γίνουν σύζυγοι ή μεμονωμένα άτομα, με ή χωρίς παιδιά, που πληρούν τις προβλεπόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αναδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων, μπορείς να συμμετάσχεις στις διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα έχεις τη δυνατότητα να ενημερωθείς από εξειδικευμένους στον θεσμό της αναδοχής επαγγελματίες και να θέσεις τα ερωτήματά σου.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Δήλωσε την πρόθεση συμμετοχής σου στην ενημερωτική συνάντηση στα τηλέφωνα 214 100 8700 και 214 100 8717 για την Αθήνα ή στέλνοντας email στο [email protected]. Εναλλακτικά μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα: bit.ly/Foster_Form


Δείτε Σχετικό Βίντεο


This site is registered on wpml.org as a development site.