Βιωματικά Εργαστήρια Κηπουρικής για την Τρίτη Ηλικία

Φορέας: Οργάνωση Γη
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 02-06-2022

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Ηλικιωμένοι 60+
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον εξυπηρετούμενο
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ
Χρηματοδότηση
ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Μποδοσάκη

Περιγραφή

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», η Οργάνωση Γη υλοποιεί εργαστήρια που αφορούν σε δράσεις βελτίωσης σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν θεωρία αλλά και πρακτική στον αστικό, βιολογικό λαχανόκηπο της Οργάνωσης Γη, στο Ίλιον. Το παρόν πρόγραμμα στοχεύει στην ευεξία, την κατάρτιση και την κοινωνικότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας. Οι ωφελούμενοι έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστες στιγμές αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης. Οι γνώσεις που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες αφορούν τη σπορά, τη κομποστοποίηση, την ανάπτυξη και τη συγκομιδή βρώσιμων εποχικών φυτών και ιαματικών βοτάνων με απλές βιοκαλλιεργητικές μεθόδους τις οποίες εύκολα και ανέξοδα μπορούν να εφαρμόσουν και στους τόπους κατοικίας τους. Παράλληλες δραστηριότητες όπως το άναμμα του ξυλόφουρνου, το ζύμωμα, το σκάλισμα καθώς και η προετοιμασία ολόφρεσκης σαλάτας πλαισιώνουν την θεωρητική τους κατάρτιση.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες, όπως μετανάστες, πρόσφυγες, άνεργους και ΑμεΑ.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Η παρακολούθηση των εργαστηρίων είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν επικοινωνίας μέσω του email [email protected].