Δραματοποιημένη Αφήγηση Παραμυθιών

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός 
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον εξυπηρετούμενο
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περιγραφή

Η Ομάδα Αφήγησης ANASA δημιουργήθηκε το 2014 από τον εμψυχωτή, μουσικό και ηθοποιό Μιχάλη Αφολάνιο και την παιδαγωγό, εμψυχώτρια Χρύσα Λογοθέτη. Έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της τον Οκτώβριο του 2014 στη Γιορτή Δρόμου, η οποία έγινε στην πλατεία Καλιγγά, παρουσιάζοντας την παράσταση “Η Σοφία της Γης”. Στόχος της είναι μέσω της αφήγησης παραμυθιών, και με συνδυασμό άλλων τεχνικών όπως η παντομίμα, ο θεατρικός κλόουν και η εμψύχωση κούκλας, να ανοίξει έναν διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών.

Η Σοφία της Γης.

«Και η πήλινη στάμνα έσπασε σε χίλια κομμάτια σκορπίζοντας όλη την σοφία σε ολόκληρο τον κόσμο. Και μ’ αυτόν τον τρόπο λέγεται πως η Γη απέκτησε την σοφία της… Και όλοι, μα όλοι έχουμε λίγη από αυτή…»

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί γίνεται έκλειψη; Είναι δυνατόν μια μικρή αράχνη να κατακτήσει την σοφία όλου του κόσμου; Πώς μπόρεσε ένα παιδί να γίνει βασιλιάς έχοντας μόνο μία βελόνα;

Τρία παραμύθια που ξεκινούν από την μουσική και την κίνηση του σώματος μας ταξιδεύουν ως την Αφρική, εκεί όπου ζώα, άνθρωποι και στοιχεία της φύσης μοιράζονται τις ιστορίες τους.

Συντελεστές: ο ηθοποιός – εμψυχωτής – μουσικός Μιχάλης Αφολάνιο (σκηνοθεσία, αφήγηση, εμψύχωση παραμυθιού, μουσική), και η εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού – εκπαιδευτικός Χρύσα Λογοθέτη (αφήγηση, εμψύχωση παραμυθιού, μουσική).

Διάρκεια: 1 ώρα

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Το πολιτιστικό κέντρο Anasa συντηρείται μέσα από τις ετήσιες συνδρομές και τα δίδακτρα των μελών του που αφορούν σε εβδομαδιαία μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και ημερίδες. Παράλληλα, αναζητά ευκαιρίες χρηματοδότησης ώστε να παρέχει δωρεάν δράσεις σε μικρούς και μεγάλους, εντός και εκτός Αττικής. Εάν κάποιος φορέας ή ενεργός πολίτης θέλει να ενταχθεί στις δράσεις μας με κάποιον άλλο τρόπο, παρακαλούμε να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας, καθώς κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην στερείται κανείς/καμία την πρόσβαση στην γνώση και την προσωπική εξέλιξη.


Δείτε Σχετικό Βίντεο


This site is registered on wpml.org as a development site.