Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ

Φορέας: Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Σολωμού 20, Αθήνα, Ελλάδα

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 29-09-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
  • Παιδιά
  • Ασυνόδευτα ανήλικα
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον εξυπηρετούμενο
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚOYΡΜΑΝΤΖΙ ΛΙΝΓΚΑΛΑ ΝΤΑΡΙ ΟΥΡΝΤΟΥ ΠΑΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΣΟΡΑΝΙ

Περιγραφή

Στο Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ προσφέρουμε μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε οποιονδήποτε πρόσφυγα ή μετανάστη, ενήλικο, ανήλικο, αναγνωρισμένο, αιτούντα ή μη.  Επιπλέον, προσφέρονται μαθήματα αγγλικών σε ενήλικες με τη συνεργασία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος DEREE.  Επίσης, στην ΠΥΞΙΔΑ λειτουργεί δανειστική πολύγλωσση διαπολιτισμική βιβλιοθήκη την οποία μπορεί κανείς να βρει και σε ψηφιακή μορφή https://thesaurus.gcr.gr/.  Στο νέο χώρο της ΠΥΞΙΔΑΣ οργανώνονται βιβλιοεργαστήρια που συνοδεύονται από εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι. 

Πολιτιστικές/ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά. Οι δράσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις στην πόλη των Αθηνών.  Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να πάρουν μέρος και οικογένειες, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις περιηγήσεις  στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, καθώς και να συμμετάσχουν στα camps που οργανώνει η εκπαιδευτική ομάδα της ΠΥΞΙΔΑΣ (Easter & Summer camps). 

Όλες μας οι υπηρεσίες συνδυάζονται με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ΕΣΠ, δηλαδή με το νομικό τμήμα, τους εργασιακούς συμβούλους και τα άλλα τμήματα κοινωνικών υπηρεσιών, όπως τα τμήματα θυμάτων σεξουαλικής ή έμφυλης βίας, των ασυνόδευτων ανηλίκων και των θυμάτων βασανιστηρίων.  Εξυπηρετούμενοι/ες της ΠΥΞΙΔΑΣ ενημερώνονται και βοηθούνται στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή αλλοδαπών στα πανεπιστήμια, καθώς και στην εγγραφή τους σε εσπερινά ΕΠΑΛ με τάξεις υποδοχής, προκειμένου να επωφεληθούν των σχετικών ευκαιριών, αλλά και για την υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας. Παιδοψυχολογική Υποστήριξη Στην ΠΥΞΙΔΑ παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, για παιδιά 4 έως 17 ετών και τους γονείς τους. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται : διαγνωστικός έλεγχος και εκτίμηση των αναγκών κάθε παιδιού και οικογένειας, ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης με σκοπό την βελτίωση της κοινωνικοποίησης, την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας καθώς και συμβουλευτική γονέων. Τέλος, πραγματοποιούνται παραπομπές και συνεργασία με εξωτερικές μονάδες υγείας και άλλους φορείς ψυχικής υγείας, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η διεπιστημονική συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και τους εκπαιδευτικούς της ΠΥΞΙΔΑΣ, αποτελεί αναγκαιότητα, για την εφαρμογή εξατομικευμένου πλάνου παρέμβασης για το κάθε παιδί και την κάθε οικογένεια. Εργασιακή Συμβουλευτική Το Γραφείο Απασχόλησης της ΠΥΞΙΔΑΣ  εξακολουθεί να συνδέει τους επωφελούμενους του ΕΣΠ με την αγορά εργασίας, μέσω της μεγάλης λίστας εργοδοτών που διατηρεί και αυξάνει διαρκώς, και να παρίσταται όταν κρίνεται αναγκαίο σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας των υποψήφιων εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του ατόμου για την συνέντευξη και τη συνεννόηση με τους εργοδότες.  

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:


Δείτε Σχετικό Βίντεο