Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων

Φορέας: PRAKSIS
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Δεληγιώργη 26-28, Αθήνα, Ελλάδα

1η Δημοτική Κοινότητα (Εμπορικό Τρίγωνο – Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 18-07-2024

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Άτομα σε κατάσταση δρόμου ή αστεγίας
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή @ 08:00-20:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΟΥΡΝΤΟΥ

Περιγραφή

Τα ​​Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων είναι στελεχωμένα με κοινωνικούς επιστήμονες​, ​οι οποίοι αναλαμβάνουν την πρώτη υποδοχή των ωφελούμενων με στόχο την εξατομικευμένη διάγνωση του καθενός και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή του.

Εντός της δομής, λειτουργεί ιατρείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης παρέχοντας πρώτες βοήθειες και παραπέμποντας τις ανάγκες των αστέγων που επισκέπτονται το ιατρείο σε άλλα νοσοκομεία ή κοινωνικές υπηρεσίες. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λειτουργεί πρόγραμμα άμεσης επιτηρούμενης θεραπείας σε οροθετικούς (Directly Observed Treatment).

Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του κέντρου, δεδομένου ότι η διαβίωση στο δρόμο έχει ως αποτέλεσμα το 60% των επισκεπτών να χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Δεδομένης της ολιστικής προσέγγισης που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα, εκτός των ιατρικών παρεμβάσεων στους επισκέπτες παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική ενώ, παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για καθαρισμό ρούχων, μπάνιο, προμήθεια ρούχων από την ιματιοθήκη και χρήση του χώρου για ένα καφέ.

 

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας της Αθήνας βρίσκεται στην οδό Δεληγιώργη 26- 28, στο Μεταξουργείο και λειτουργεί επτά ημέρες την βδομάδα, με ωράριο 08:00– 20:00 (ώρες κοινού).


Δείτε Σχετικό Βίντεο