Πρόγραμμα φιλοξενίας Δαμαρίς

Φορέας: ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΔΑΜΑΡΙΣ
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 25-05-2022

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Eπιβιώσαντες/σασες εμπορίας ανθρώπων
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • 24/7
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ

Περιγραφή

Πρόγραμμα Φιλοξενίας

Το ΚΣΔ παρέχει ασφαλή φιλοξενία σε μη γνωστοποιημένη τοποθεσία σε γυναίκες επιζήσασες σεξουαλικής εκμετάλλευσης και διακίνησης. Σκοπός μας είναι η παροχή ενός προστατευόμενου περιβάλλοντος για τις φιλοξενούμενές μας και τα μικρά παιδιά τους, ώστε να βιώσουν και να ολοκληρώσουν με επιτυχία το ταξίδι αποκατάστασής τους.

Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας του ΚΣΔ παρέχει 2 Ξενώνες υπό μορφή κατοικίας σε μη γνωστοποιημένες περιοχές, και έχει δυνατότητα φιλοξενίας έως και 14 ωφελουμένων μαζί με τα παιδιά τους. Προσφέρουμε σε κάθε φιλοξενούμενή μας υπνοδωμάτιο, βεράντα και κοινόχρηστους χώρους που περιλαμβάνουν την κουζίνα, το σαλόνι και δύο μπάνια. Έχει προβλεφθεί, επίσης, ένας χώρος για να παίζουν τα παιδιά και να χαλαρώνουν οι φιλοξενούμενές μας, στη σκεπαστή οροφή με κήπο που διαθέτει ο πρώτος Ξενώνας. Πιστεύουμε ότι ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον είναι απαραίτητο ώστε οι ωφελούμενές μας να πραγματοποιήσουν το ταξίδι αποκατάστασής τους.

Πρόγραμμα Μεταβατικής Στέγασης

Αφού οι ωφελούμενες ολοκληρώσουν τη Φάση Ι, παρέχουμε μεταβατική στέγαση σε διαμέρισμα σε όσες θελήσουν να εισέλθουν στη Φάση ΙΙ. Το Πρόγραμμα Μεταβατικής Στέγασης έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσει τη μετάβαση ατόμων και οικογενειών από το προστατευόμενο και αυστηρά οργανωμένο περιβάλλον ενός Ξενώνα, σε ένα άλλο που προάγει ενεργά την αυτονομία. Σε αυτό το στάδιο του προγράμματος, οι κοπέλες ολοκληρώνουν παράλληλα την επαγγελματική τους εκπαίδευση και πρακτική.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Οι παραπομπές  γίνονται από οργανισμούς στην Ελλάδα που απευθύνονται σε γυναίκες στον δρόμο ή σε καταυλισμούς προσφύγων, καθώς και από την Ύπατη Αρμστεία. To προσωπικό μας προχωρά σε περαιτέρω επικοινωνία με τις παραπομπές αυτές και αξιολόγηση. Οι περιπτώσεις που ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που βοηθούμε και παράλληλα πληρούν τα κριτήρια για την παρακολούθηση των προγραμμάτων μας, ξεκινούν τη διαδικασία συνέντευξης. Όσες ταιριάζουν στο προφίλ των ωφελουμένων του ΚΣΔ και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, μετακομίζουν στον Ξενώνα.


Δείτε Σχετικό Βίντεο